'Her On Kişiden Biri Suriyeli Olacak'

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Suriyelilerin gün geçtikçe arttığını söyleyerek, "2040 yılında Suriyelilerin ortalama nüfusu 7.5 milyon olacak ve her 13 kişiden birisi Suriyeli olacak” dedi.

29 Kasım 2018 Perşembe 00:32

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye politikasının Türkiye'ye zarar verdiğini belirten Özdağ, "Türkiye Recep Tayyip Erdoğan’ın izlemiş olduğu yanlış Suriye politikası soncunda dünyada en fazla sığınmacının olduğu ülkedir. Bütçesine göre dünyada sığınmacılara en fazla para harcayan ülke konumuna gelmiştir. Erdoğan’ın erişilmesi mümkün olmayan Beşar Esad’ı yıkma politikası da tamamen çökmüştür. Ancak bu arada Türkiye’ye 4 milyon Suriyeli yerleşmiştir. Bunlar şu ana kadar Türk vergi mükelleflerine 40 milyar dolardan fazla bir rakama mâl olmuştur. Bu maliyetler her geçen gün biraz daha artmaktadır. Üstelik bu maliyetler içerisinde Avrupa Birliği’nden alınan yardım da yoktur. Suriyeli sığınmacıların Türkiye için oluşturduğu tehdit, sadece bugün ile ilgili ekonomik boyutlu tehdit değildir. Suriyeliler orta ve uzun vadede Türkiye’nin milli, kültürel, politik yapısını değiştirecek kadar büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Eğer resmi rakamları kabul edersek 3.8 milyon Suriyeliden bahsediliyor. Bugün Türkiye’de yaşayan her 20 kişiden birisi Suriyeli sığınmacıdır. 2040 yılında Suriyelilerin ortalama nüfusu 7.5 milyon olacak ve her 13 kişiden birisi Suriyeli olacak” ifadelerini kullandı.

"SANKİ TÜRK OLMAK SUÇ"

Suriyeli sığınmacılara her anlamda ayrıcalık tanındığını vurgulayan Özdağ, “İnanılır gibi değil ama sanki Türk olmak suç. Suriyeli öğrencilere 1200 TL burs verilirken Erdoğan, Türk öğrencilere dönüyor, ‘Burs alıp bedavacı olmayın, kredi alın geri ödeyin’ diyor. Hepimiz çocuklarımızı oturduğumuz mahallelerde okullara yollayabiliyoruz. Başka bir mahallede daha iyi bir okul olsa bile gönderemiyoruz. Ama Adana Valiliği, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınladı ve Suriyeliler istedikleri mahallede çocuklarını okullara kaydettirebilirler dedi. Ancak Türklerin bunları yapabilmesi için bazı şartlar var. Çocuğun babası şehitse ve ya gaziyse. Yani bir Tük çocuğunun babası gazi ve ya şehitse elde ettiği hakkı Suriyeli çocuk sadece Suriyeli olduğu için elde ediyor” şeklinde konuştu.

"SURİYELİ SIĞINMACILARLA BİRLİKTE FUHUŞ ARTTI"

Suriyeli sığınmacılarla birlikte fuhuşun ve çocuk evlenmelerinin arttığını belirten Özdağ, bu durumun Türk çocuklarının psikolojilerini de etkilediğini vurguladı.

Özdağ, şöyle devam etti: “Fuhuşun yaygınlaştığına dair çok ciddi tespitler var. Fuhuş yaşının 14’e kadar düştüğünü Tabip Odaları tespit etmiştir. Türk halkı kültürel farklılıklardan dolayı Suriyeli sığınmacıları belirli bölgelerde tehdit olarak algılamakta. Kadınlarımız kendilerini Suriyelilerin çoğunlukta olduğu yerlerde güvende hissetmediklerini söylüyor. Kaba ve saldırgan olarak algılıyorlar."

"Geçtiğimiz günlerde Kilis’te bir araştırma yaptı İYİ Parti. 11-12-13 yaşındaki Suriyeli kız çocuklarının evlendirildiğini ve hamile kalarak bir kısmının okula devam ettiğini öğrendi. Bunun aynı okuldaki Türk çocukların psikolojisi üzerinde olumsuz etkilediğini tespit ettiler. Özetle Suriyeli sığınmacılar meselesi kötü yönetilmiş ve kötü yönetilmeye devam etmektedir. Türkiye’nin artık bu konuda net bir politika benimsemesi gerekmektedir. Biz Suriyeli sığınmacıların başına gelenin kimsenin başına gelmemesini istiyoruz. Ancak bu vatanı kolay kazanmadık ve biz Suriyeliler vatandaşlık değil, Suriye’de geri dönebilecekleri bir vatan vaat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ve İYİ Parti olarak bu meseleyi tekrar tekrar gündeme getireceğiz”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol