'HER FİRAVUN'UN BİR MUSA'SI VARDIR...'

'Adalet Yürüyüşü'nün 4. gününde açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her Firavun'un bir Musa'sı vardır" dedi.

18 Haziran 2017 Pazar 17:04
'HER FİRAVUN'UN BİR MUSA'SI VARDIR...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından 'Adalet Yürüyüşü' bugün (18 Haziran 2017) dördüncü gününe girdi.

Sabahın erken saatlerinde yola düşen CHP lideri, 'Adalet Yürüyüşü'nün 4'üncü gününde "Her Firavun'un bir Musa'sı vardır" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Bizi tahrik etmek istiyorlar, tahriklere kapılmayacağız. Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar.

Biz bu ülkede darbecilerin —yaşadığım dönemleri anlatıyorum- 70'lerde ne yaptılar, 80'lerde ne yaptılar, 2017'lerde ne yaptılar, bunların hepsini biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında yer almıştır, mücadele edenler ise aydınlık sayfalarında.

'ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ, ADALETE KARŞI DEĞİL'
Bu kadar eleştiriyorlar ancak 'Bizim ülkemizde adalet var kardeşim, niye yürüyorsunuz' diyemiyorlar. Çünkü onlar da biliyorlar, adalet yok. Peki bu söylemlerin kaynağı nedir? Acizlik ve zavallılık. Adalet için yürüyoruz biz adalete karşı değil.

Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış, efendim neymiş, yürüyormuşuz akşam karavanda kalıyormuşuz. Vallahi benim karavanda altın klozet yok. Arzu ediyorsa gelsin, bir gece kendisini misafir edebilirim. Kendisi karavanda kalsın ben dışarıda toprakta yatacağım. Bir gece…

'NAMUS VE ŞEREF KAVRAMI SİZİN İÇİN NEYİ HATIRLATIYOR?'
Ben yine bu 20 Temmuz darbecisine bir sormuştum daha önceleri. Benim her sözüme anında cevap veriyor ama bu sözüme nedense cevap vermiyor. Demiştim ki namus ve şeref kavramı sizin için neyi hatırlayor. Sizin için bu kavramların anlamı nedir, bunu bize anlatın biz de öğrenmiş olalım ama bu soruma henüz yanıt vermiş değil.

Kendisine son olarak şunu hatırlatmak isterim: Her Firavun'un bir Musa'sı vardır, bunu sakın unutmasın."

Ankara'dan İstanbul'a doğru gerçekleştirilen yürüyüş kapsamında Kemal Kılıçdaroğlu dün, 18 kilometre yol kat etmişti. Bugün Kızılcahamam'a varacak olan Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün 28 gün sürmesi bekleniyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol