"HEPSİ EŞKIYAYMIŞ..!"

Selehattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın 'Eşkıya Hopa'da da şehre indi' dediğini hatırlatarak, "Hepimiz Eşkıyayız." dedi. İşte bu bir tuhaf açıklamanın detayları...

01 Haziran 2011 Çarşamba 17:02

 BDP destekli bağımsız milletvekili adayı Demirtaş Hopa'da ve Karadeniz'de halka yönelik büyük baskılar yapıldığını iddia ederek şöyle konuştu:



AK Parti kendine göre en küçük bir muhalefete bile tahammül göstermiyor, Kürt olsun, Laz olsun Çerkez olsun. Kimse AK Parti'ye muhalefet edemez  kimse sokağa, meydana çıkamaz. Çıkarsa AK Parti'nin polisinin gazıyla, copuyla, panzeriyle karşılaşır.

 

İşte Hopa'da bunu gördüğünüz. Şimdi Başbakan 'Eşkıya Hopa'da da şehre indi' diyor. Yani sokağa inen mücadele eden herkesi eşkıya olarak tanımlıyor. Ben de buradan bir kez daha söylüyorum siyasi partinin, siyasi hareketinin sonunu işte bu eşkıyalar getirecek, hepimiz eşkıyayız. Öyleyse hepimiz eşkıyayız.



Hopa'da AK Parti'nin zulmüne karşı ve faşizmine karşı direnen Karadeniz halkını selamlıyoruz. Hakkari'den onlara selam gönderiyoruz, onların direnişini de kutluyoruz. Bu güne kadar bu halk bu mücadeleye çok şey kattı. Bundan sonra biz artık istiyoruz ki artık bu halk baskı, zulüm altında yaşamasın. 



Hizmet sırası bizdedir. Seçilmişlerimizle meclislerimizle kuracağımız Demokratik Özerklikle artık halka hizmet etmek istiyoruz. Bu halkın demokratik özerkliğini kendi ellerimizle inşa etmek istiyoruz. Bütün sorun ve sıkıntıları da biz kendi özgücümüzle çözmeye adayız diyoruz. 



Bu nedenle 12 Haziran seçimleri dönüm noktası olacaktır. Artık bu halk kendi topraklarında kendi anavatanında kendini yönetmenin referandumunu yapacak.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol