HEP BÖYLE DİYORLAR AMA YA SONRA...

Başbakan Yardımcısı Şimşek, katıldığı televizyon programında kendisine yöneltilen 'eyalet' sorusunu, "Eyalet mi? Buna kargalar bile güler" diyerek cevap verdi.

12 Nisan 2017 Çarşamba 17:46
HEP BÖYLE DİYORLAR AMA YA SONRA...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV'de katıldığı programda gündeme ve referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eyalet sistemiyle ilgili iddialar üzerine yöneltilen soruyu yanıtlayan Şimşek, bu ifadelere kargaların bile güleceğini söyledi ve şu açıklamalarda bulundu:

"EYALETİN 'E'Sİ YOK"

"Bu kanunla düzenlenecek bir konudur. Anayasanın ilk 4 maddesi buna izin vermez. Diyelim ki kanunla düzenlenecek. Kanunu Meclis çıkartacak, cumhurbaşkanı çıkartmayacak. Net olarak söylüyorum anayasa değişikliğinde eyaletin 'e'si yok. Kesinlikle eyalet kurmaya yetki yok. PKK'nın, bu referanduma bu kadar güçlü karşı duruşu, bir kere bunu net şekilde doğruluyor. Bizim partimiz, Hakkari'ye gidiyoruz, Yüksekova'daydık. 'Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan' dedik. Bunu Hakkari, Şırnak ve her yerde söyledik. Böyle bir gizli ajanda olsa, böyle bir yetki olsa... Buna kargalar güler, bunu dikkate bile almamak lazım. Sahada, gittiğimiz yerlerde karşımıza çıkıyor, şoke oluyoruz."

DAHA ÖNCE DE 'BUNA KARGALAR BİLE GÜLER' DEMİŞLERDİ

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, daha önce hükümete yapılan "FETÖ devlete sızıyor" uyarısına, "Cemaat devleti ele geçirmiş, devlete sızmış bunlar kargaları güldürür" ifadeleriyle cevap vermişti.

ERDOĞAN'IN BAŞDANIŞMALARINDAN 'EYALET' ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanları Şükrü Karatepe ve emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi de, geçtiğimiz günlerde 'eyalet' talebinde bulunmuştu.Anayasa değişiklik çalışmaları ekibinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, referandumla ilgili yazdığı bir makalede, "Başkanlık sistemi gelirse eyalet sistemine geçilmeli" ifadelerini kullanmıştı.Bir diğer başdanışman Adnan Tanrıverdi ise, "Eyalet sistemi getirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin taşra teşkilatı ve devletin yönetim şekli tekrar düzenlenmelidir. Kürtlere özerklik ve resmi dil olarak Kürtçe kullanma hakkı verilmelidir" şeklinde konuşmuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol