HEM DE BİR KEZ DEĞİL 3 KEZ...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bu bilgiyi ilk kez açıkladı.

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:05
HEM DE BİR KEZ DEĞİL 3 KEZ...

 Bugün TV’de Erkan Akkuş’un sorularını yanıtlayan ve gündemi değerlendiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Destici, iktidar partisi AKP’den kendisine partilerine katılması yönünde 3 kez teklif geldiğini açıkladı.
BBP Genel Başkanı MHP-BBP-SP ittifakıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
İşte Mustafa Destici’nin açıklamaları;
“BİZ İTTİFAK İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATTIK”
“İttifak parti tabanlarında büyük bir heyecan yarattı bir sinerji meydana getirdi. İktidar alternatifi olarak görülüyor. Biz bundan uzak durmadık. Bunun için her gerekli adımı attık. Asla bir pazarlık içinde olmadık. Asla bir ön şart değil şartımız bile olmadı. MHP ve Saadet ile seçim işbirliği yapabileceğimizi açık bir şekilde söyledik.”
“İTTİFAKI AKP’YE OY VEREN KARDEŞLERİMİZ DE DESTEKLİYOR”
“İttifak olur inşallah. Hala ümidimi kaybetmiş değilim. Bu işbirliği birilerini rahatsız edecek birilerine karşı kurulmuş bir işbirliği değil. AKP’ye oy veren kardeşlerimizin büyük çoğunluğu da bunu destekliyor. Böyle bir ittifak olacağı takdirde destek vereceklerini söylüyorlar. Türkiye’de bu kadar olumsuzluk varken ülkeyi daha iyi yönetebilecek bir oluşum bir işbirliği meydana getirelim, kadrolarla zenginleştirelim ve ülkemizi kısır döngüden çıkaralım istiyoruz. Kamplaşmaya son verelim, Türkiye’yi normalleştirelim istiyoruz. Muktedir bir iktidar ortaya koymaktır bizim amacımız.
“PARTİMİZİN POTANSİYELİNİ ANKETLERDE GÖRDÜK”
“Çok ciddi iki saha çalışması ve anket yaptırdık. Kendi partimizin mevcut potansiyelini biliyoruz. Partimiz ikinci parti tercihlerinde yüzde 8’lerin üzerinde yer almaktadır. Mevcut potansiyel barajdan dolayı yansımıyor. Baraj sorunu olmayınca oyunu hangi partiye verirsin diye sorulduğunda BBP ciddi anlamda yükseliyor.”
“İKTİDAR 18 YAŞ TEKLİFİ YAPACAĞINA BARAJI KALDIRSIN”
18 yaş için teklif veriyorlar. İnsan biraz utanır. Önce barajı kaldırmak için teklif versene! 530 trilyon hazine yardımının 300 trilyonunu kendine 170 trilyonu CHP’ye, 70 trilyonu da MHP’ye gidiyor. Diğer 30 partiye seçim yardımı yok. Biz bir çok yerde 4. olmuş bir siyasi partiyiz. Ama bu parti bir kuruş seçim yardımı almıyor. Sen gerçekten bir şeyi değiştireceksen adalet ve demokrasiden yanaysan seçilme yaşını 18 yaşına indirmekle kalmayacaksın yanına seçim barajını kaldıracaksın ve seçim yardımının adil dağıtımını sağlarsın. Ama bunu yapmıyor. Çünkü biliyor ki yaparsa iktidarı kaybedecek.
AKP’YE KATILMA TEKLİFİ YAPILDI
“Bana iktidarın en tepesindeki isimden AKP’ye katılma teklifi yapıldı. 3 defa böyle bir teklif yapıldı. Ben kendilerine teşekkür ettim. Ama biz BBP olarak sadece seçimlere girmek için kurulmuş bir siyasi parti değiliz. Dolayısıyla biz kendi misyonumuzu yaşatma yükümlülüğümüz olduğunu kendilerine ifade ettim ve tekliflerini reddettim.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.04.2015 17:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol