HEDEFİNDE O VARDI...

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlarla 6.olağan görüşmesinde yine çok sert mesajlar verdi.

08 Nisan 2015 Çarşamba 14:21
HEDEFİNDE O VARDI...

Erdoğan7ın konuşmasında öne çıkan satırlar şöyle:

FENERBAHÇE’YE YÖNELİK SALDIRI
– (Fenerbahçe’ye yönelik saldırı) Futbolun esası centilmenliktir, şiddetin hele hele silahlı saldırının olduğu yerde ‘spor bitmiş, yerine vandallık gelmiş’ demektir. Futbolu bahane ederek vandallık yapanlar sadece kendi takımlarına değil, tüm ülkeye, millete ihanet ettiklerini bilmelidirler. Bu tür hadiselere karşı gerek kulüplerimizin gerekse ilgili tüm kurumlarımızın gerekli tedbirleri en kısa zamanda alacaklarına ve en etkili şekilde uygulayacaklarına inanıyorum. Bu olayla ilgili de İçişleri Bakanlığımız yoğun bir çalışmayla şu anda zaten kısmi olarak bazı delilleri ele geçirmenin yanında, bazı emareler de gözaltında, bunlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor.
SAVCI KİRAZ’IN ÖLDÜRÜLMESİ
-Bu olay birçok bakımından üzerinde hassasiyetle durulması, dersler çıkartılması, ibret alınması gereken bir hadisedir. Bir kısım basın yayın kuruluşlarının en başından itibaren bu hadiseyi insanlığa, ahlaka, vicdana, hakka, hukuka sığmayacak şekilde verdiklerini ifade etmek isterim. Mağdurun değil teröristlerin yanında yer alan bu basın yayın kuruluşlarını şiddetle kınıyorum. Sayfalarını ve ekranlarını teröristlerin propagandalarına sonuna kadar açan bu kuruluşlar, bana göre savcımızın şehit edilmesine onlar ortak olmuşlardır.Demokrasinin hak ve özgürlüklerin beşiği olarak kabul edilen batı ülkelerinde böyle bir duruma asla şahit olamazsınız. Bu ülkelerde terörün ve teröristin propaganda aracı haline dönüşen basın yayın kuruluşlarının kapısına anında hukuk eliyle kilit vurulur.
GAZETECİ DEĞİL POLİS, BEKÇİ KATİLİ
-Biz de Batı’daki uygulamayı hayata geçirmeliyiz. Geçen Batı’dan birileri geldi. Basın mensuplarının dışarı çıkarılmasını istediler. Bunlar polis, bekçi katilidir. ATM hırsızıdır. Bunlar bomba atmışlar. Siz bunlara gazeteci diyorsunuz bir şey diyor musunuz? dedim. Sesleri çıkmadı. Gidince yine aynı şeyi yaptılar.
BARO BAŞKANI KOCASAKAL’A ÇOK SERT TEPKİ
-Romanya’dan gelirken şunu söyledim: Avukatlar dahil herkes aranmalıdır. Hemen bizi arayamazsınız dediler. Açık ve net söylüyorum adalet saraylarına giren herkes aranacak, aranmalıdır. Ey baro başkanı, sende telefonla görüştün teröristlerle? Hangi neticeyi aldın? Hani senin sözün çok dinleniyordu ya, alsaydın ya bir netice. Bu terörist terörist… Sen öyle gazete ilanları verip kimseyi ürkütemezsin. O eski Türkiye’de kaldı. Yeni Türkiye’de böyle bir şey yok. Sen de avukatların hepsini temsil etmiyorsun. Sadece 3’te birini temsil ediyorsun. Sen tüm avukatları temsil etmiyorsun. Yargı adına konuşuyorum havasına girme.
HERKES ARANMALIDIR
-Çok açık net olarak söylüyorum, evet herkes aranacak, aranmalıdır. Danıştay’da yaşanan olay olduğu zaman bunlar kıyamet koparmadılar mı? Ne dediler: Mürteciler, Danıştay mensubumuzu şehit ettiler’ dediler. Sonra arkasından yine bunlar çıktı. Sen avukat mısın? Dürüst müsün? Tamam niye aranmaktan çekiniyorsun. Çantanı da göster, x-ray’den geçsin, sen de x-ray’den geç, iş olsun bitsin. Çünkü yarın vatandaş ‘güvenlik güçleri görevini yerine getirmedi, aramadı’ diyor.
TERÖRİSTE TERÖRİST DİYEYEMEN TERÖRİSTİN ORTAĞIDIR
-Açık söylüyorum. Teröriste terörist diyemeyen teröristin ortağıdır. Bu eyleme terör eylemi diyemeyen herkes, terörün açık destekçisidir. Kimi CHP milletvekillerine, HDP milletvekillerine bakıyorsunuz, teröriste terörist demedikleri gibi müdahale eden güvenlik güçlerini suçlayan, onları devlet terörü ile itham eden görüşler sarfediyorlar. Yani savcımızı öldüren terörist masum, onlara müdahale eden güvenlik güçleri ise güya devlet terörü uygulayan suçlular. Ben o güvenlik görevlilerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum, onlar görevlerini yaptılar.”
‘VARSIN ELEŞTİRSİNLER…’
– Sizlerin yapmaya çalıştığınızı Türkiye muhtarı olarak ülke çapında yapmanın mücadelesi içindeyim. Bunun için eleştireceklerse varsın eleştirsinler.
BAŞKANLIK SİSTEMİ
-Şu gerçeği görmek ve kabul etmek mecburiyetindeyiz. Mevcut sistemle buraya kadar, daha ileriye gitmek istiyorsak sistemi değiştirmek zorundayız.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.04.2015 14:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol