HDP'Yİ KAPATACAKLAR...

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Milli Güvenlik Kurulu'nda 'kırmızı kitap' denilen bir belgenin ele alındığını ve HDP'nin kapatılması noktasında karar alındığını ileri sürdü.

05 Kasım 2014 Çarşamba 11:13
HDP'Yİ KAPATACAKLAR...

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği kurumunun 2015 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı. Komisyon, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber başkanlığında toplandı. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, gündeme geçmeden önce usul yönünden söz alarak, HDP Ankara İl Binası'nda PM üyesi Ahmet Karataş'a yapılan saldırıyı gündeme getirdi.

HDP Meclis Üyesi Ahmet Karataş'a uğradığı saldırı ile ilgili Kaplan, "Karataş, şu anda yoğun bakımda. Cumhurbaşkanlığı makamının, Başbakanın kamuoyunu tahrik eden, halkı suç işlemeye teşvik eden konuşmalarının olduğu bu günlerde, bu saldırının tesadüf olmadığını düşünüyoruz. Partimiz IŞİD tarzı bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır" dedi.

KAPLAN : BU KARARLAR TÜRKİYE'Yİ FELAKETE SÜRÜKLEYECEK KARARLARDIR

Kaplan, "Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, 'kırmızı kitap' denilen bir belge toplantıda ele alındı. Bu kırmızı kitap Meclis'ten saklanıyor. Bu toplantıda, derneklerin, sivil toplum örgütlerinin, aydınların ve sanatçıların hedefe konulduğunu görüyoruz. HDP'nin kapatılması, yasal dernek ve sendikaların kapatılması noktasında kararlar alındı. Bu kararlar Türkiye'yi felakete sürükleyecek kararlardır. Bu belgeyi Meclis'in bilmesi demokrasinin vazgeçilmezidir. Legal partilere sabotaj yapılacaksa, suikast yapılacaksa, ben bu siyaset belgesini istiyorum, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni bize vereceksiniz" diye konuştu.

CHP'Lİ İZZET ÇETİN : BURADA SİVİL POLİS GÖRMEK İSTEMİYORUZ

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, saldırıyı kınadıklarını belirterek, sabahları komisyona gelirken silahlı silahsız sivil bir çok polisin arasından geçerek salona girmekten hicap duyduğunu söyledi. Çetin, "Burada sivil polis görmek istemiyoruz, koruma ilegelmek isteyenler dış kapıya kadar gelebilirler, silahlara değerek gelmek istemiyorum. Böyle bir şey olursa bu yaştan sonra ben de bir silah temin ederim ve öyle gelirim" dedi. AK Parti sıralarından "Onlar emekçi" denilmesi üzerine, Çetin, "Onlar emekçi değil" karşılığını verdi.

AK PARTİ'Lİ AYDEMİR : SALDIRIYI ERDOĞAN'IN SÖYLEMLERİYLE İLİŞKİLENDİRMEK YANLIŞ

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de HDP'ye yapılan saldırıyı kınadı. Şiddetle bir yere varılamayacağını herkesin bildiğini, saldırganın en kısa sürede yakalanarak hak ettiği cezayı alması için gerekli tedbirlerin alınacağını belirten Aydemir, bu saldırıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemleriyle ilişkilendirmenin yanlış olduğunu belirtti.

Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün söylemlerinin 77 milyonu birleştiren söylemler olduğunu söyleyerek, "Ancak birileri, birilerini sokağa dökmek isterse, eline molotof alıp da... Her türlü tahrike rağmen, 77 milyonu birleştiren söylemler duyacaksınız. Biz de sizin peçe takanları, molotof atanları kınamanızı istiyoruz. Bu ülkeyi kimse kan gölüne çeviremez, buna müsaade etmeyiz, bunun teminatı da biziz" dedi.
Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.11.2014 11:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol