'HAZIRLIKLAR EYLÜL VE EKİM'E GÖRE...'

'Ağustos sonuna kadar terör tırmanacak diyen Özdağ hoca, Eylül ve Ekim gibi başlanması planlanan o olayı da açıkladı...

15 Ağustos 2015 Cumartesi 03:50
'HAZIRLIKLAR EYLÜL VE EKİM'E GÖRE...'
İşte MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ hocanın, PKK terörüne yönelik yaptığı o analiz:
" Bugün yaşadıklarımız büyük ölçüde PKK’ya teslim olan AKP’nin yanlış politikalarının sonucudur. AKP, müzakerelerde alanı PKK lehine boşaltmıştır. Kalekolların inşaatı büyük ölçüde durduruldu. Güvenlik güçleri alan boşaltıp, operasyonlarını durdurup, garnizon ve karakollarına sığınmaya zorlanırken, terör örgütü her geçen gün Güneydoğu Anadolu bölgesinde otoritesini inşa etmiştir. AKP Hükümeti ise devletin en temel gayesi olan vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerini korumak olan görevini bir kenara bırakarak, PKK’nın bölgede vatandaşların rutin yaşamına müdahale edecek noktaya gelmesini seyretmişlerdir. Terör örgütü, Hükümetin sağladığı dokunulmazlık ile örgütlenme, istihbarat, yeni adam temini gibi çalışmalarını yürütürken ve kırsaldan il ve ilçe merkezlerine doğru örgütlenerek inerken, güvenlik güçlerine müdahale etmeme emri verilmiştir.

AKP’nin müzakere sürecinde teslim olduğu ve Güneydoğu Anadolu’yu fiilen devrettiği PKK terör örgütüne karşı devlet güçlerinin zorlaması ile başlayan bir terörle mücadele süreci vardır. Bu terörle mücadelenin geleceği belirsizdir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açılım bitti” derken, Başbakan Davutoğlu ve AKP’li bakanlar, açılımın devam edeceğini ifade etmektedirler. PKK ise müzakere sürecini çatışmasız olarak, sürekli meşruluk ve güç kazanarak değerlendirdiğini gördüğü için, şimdi devletin tepki göstermesine neden olan Ceylanpınar’daki 2 polisin şehit edilmesi eyleminden pişmandır. Örgüt, bu eylemi gerçekleştirirken, devletin son 3 senede olduğu gibi tepki göstermeyeceği noktasından hareket etmiştir. Şimdi örgüt bir yandan “tekrar müzakerelere dönelim” derken, diğer yandan terör eylemlerini bölgesel ayaklanmaya dönüştürecek hazırlıklar içindedir. PKK terörü büyük bir hızla tırmanmaya başlamıştır. Güneydoğu Anadolu’da bir çok ilçede devlet güçleri kontrolü yitirmiş durumdadırlar. Şırnak, Cizre, Silopi gibi merkezlerde durum vahimdir. Çünkü, güvenlik güçlerine hala kapsamlı bir iç operasyon için talimat verilmemiştir. AKP Hükümeti, devletin gücünü göstermesini engelleyerek, PKK’nın Türkiye içindeki ayaklanmanın şartlarını hazırlaması için zaman kazanmasına neden olmaktadır. Terör Ağustos sonuna kadar tırmanmayı sürdürecek, Eylül-Ekim’de belirli il ve ilçe merkezlerinde büyük çaplı ayaklanmalar başlayacaktır. Öte yandan gerek IŞİD gerek PKK’nın büyük şehirlerde özellikle AVM gibi yerlerde bombalı saldırılar düzenlemesine çok müsait şartlar güvenlik güçlerinin ısrarlı uyarılarına rağmen, AVM yönetimlerinin umarsız tavrından dolayı devam etmektedir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.08.2015 13:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Alper Tunga 2015-08-16 14:54:07

Sayın Ümit hocamın baştan sona kadar söylediklerinin hepsi çok doğrudur malisef ülkemiz Osmanlı'nın son zamanındaki gibi çok Çetin bir dönemden geçmektedir ülkemiz devletimiz tarihinde hiç karşılaşmadığı kadar büyük bir tehdit altındadır ve bu durumun baş sorumlusu AKP dir.Allah cc ülkemizi ve devletimizi her türlü kötülüklerden belalardan muhafaza eylesin.

Avatar
Enver Boyar 2015-08-16 02:53:06

sayın hocam,
bütün bu anlattıklarınızı sayın bahçeli de biliyor mu?

Avatar
Okan Şengöz 2015-08-17 01:51:43

Yaratılan kaos'un hedefli bir amacı olduğu ve PKK' nın güçlenmesi bu amaca hızmet edeceği inancıyla politikalar yürütülerek sağlandığı görüşündeyim. Amaç ise; cumhuriyete son vermek, Diktatoryal otoriteye dayanan yeni bir konfederatif devlet oluşturmaktır.

Avatar
Kutluay Benli 2015-08-17 09:31:43

Enver bey Devlet Bahceli kac yıldır bu surecin ihanet oldugunu, çözülme süreci olduğunu soyluyor sizin haberiniz var mı?

Avatar
İbrahim Aran 2015-08-17 17:37:11

devlet bahçeli yllardır söylüyor , akp = pkk şimdi operasyonlar düzenliyoruz diye ayak yapmasın kimseye yıllardır beslediği yetmedi demi pkk yı. olan bizim askerimize polisimize vede vatandaşlarımıza oluyor . çok haklısın ümit hocam . saygılar ...