HAYRUNNİSA GÜL'E SERT SÖZLER

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Hayrunnisa Gül'ü sert bir dille eleştirdi

22 Ağustos 2014 Cuma 11:17
HAYRUNNİSA GÜL'E SERT SÖZLER

 Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün Köşk'e veda resepsiyonundaki gündeme oturan "Çok saygısızlık yapıldı. Asıl intifadayı ben başlatacağım. Abdullah Bey nezaketinden söylemiyor, ama benim üzülmemem için basın bültenlerini kaldırıyor, interneti bile kapatıyordu" sözlerini kişisel Twitter hesabından eleştirdi. Gül'ün sözlerini "Köşk sonrası stres bozukluğu" olarak nitelendiren Karaca, "Habsburggiller" benzetmesi yaptığı First Lady'nin herkesi "barbar" gördüğünü öne sürdü.

İşte Karaca'nın Twitter'dan paylaştığı o mesaj:




TARİHİN EN UZUN ÖMÜRLÜ HANEDANI: HABSBURG
Habsburg Hanedanı, Avrupa'nın çeşitli ülkelerini yüzyıllar boyunca yönetmiş bir hanedandır. Avusturya'da 1278-1918 yılları arasında hüküm süren kral ailesidir. İsviçre asıllı olan hanedanın tarihi 10. yüzyıla kadar iner. Habsburglardan Kont Rudolf, 1273'te I. Rudolf unvanıyla Kutsal Roma-Cermen imparatoru seçildi ve Marchfeld zaferiyle (1278) Avusturya'yı ele geçirerek hanedanın gerçek kurucusu oldu. 14. ve 15. yüzyıllarda, İsviçre bağımsız olunca, hanedan temelli olarak Avusturya'ya yerleşti ve "Avusturya Hanedanı" olarak anılmaya başlandı. 15. yüzyılda Kutsal Roma-Cermen İmparatorluğu makamını da ele geçirdiler. Bu makamı, 1806 yılına kadar ellerinde bulundurdular. Evlenmeler yoluyla bir ara İspanya, Hollanda, İtalya'ya egemen oldular. 1859'da İtalya'dan, 1866'da Almanya'dan çekilmek zorunda kaldılar. I. Dünya Savaşı'nın sonuna kadar Orta Avrupa'da egemenliklerini sürdürdüler. I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkınca, hanedanın siyasî yaşamı sona erdi. Habsburglar, tarihin en köklü ve en uzun ömürlü hanedanlarından biridir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.08.2014 11:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Muharrem YILDIZ 2014-08-22 14:36:54

entelektüel ağırlığı,ahlaki doygunluğu olmayanların değilde,para,güç ve mevki sarhoşu olmuş beyinlerin saldırması da böyle oluyor .hayrünnisa hanım serzenişlerinde haklı.