Hayali Seçmenden Sonra Zombi Seçmen!

TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Trump'ın "Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz" sözlerine yanıt verdi. Baş ayrıca Kayseri’de yaşları 165, 148 ve 149 olan kişilerin seçmen listelerinde yer aldıklarını belirtti.

15 Ocak 2019 Salı 23:40

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis'te düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘TRUMP'IN SÖZLERİ KABUL EDİLEMEZ’
ABD Başkanı Donald Trump'ın "Türkiye'yi ekonomik olarak mahvederiz" şeklindeki sözlerine değinen Baş, bu söylemlerin kabul edilemeyeceğini söyledi.
Baş, “Mahvederiz’ şeklinde provakatif açıklamalar, Erdoğan'ın altı boş söylemlerine zemin hazırlamakta, aslında Suriye'de ABD'yle kol kola ilerleyen politikayı örtmektedir. AKP’nin dediği gibi aralarındaki ilişki ‘şiir gibi’ sürüyor. Öte yandan, aynı açıklamada geçen ‘tampon bölge’ vurgusu ve daha sonra Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin gelen bilgiler, Saray rejimi ile Beyaz Saray arasındaki ilişkilerin tıkırında olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

'ZOMBİ SEÇMEN' AÇIKLAMASI

Erkan Baş, yaklaşan seçimlerle ilgili olarak son birkaç günde yaşananlara da dikkat çekti. Baş, Kayseri’de 165 yaşında bir seçmenin ‘ilk kez’ oy kullanacağına, soyadı olmayan Zülfü ve Ayşe adlarında ve 148 ile 149 yaşlarındaki iki kişinin seçmen listesinde yer aldığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İleri Haber'de yer alan habere göre Baş, Çankırı'nın Orta ilçesinde 8 bin seçmen sayısının 16 bine çıktığına, Hatay'da ilk kez 16 bin Suriyelinin oy kullanacağına, Hakkâri merkezde 1108 seçmenin tek bir adrese kaydedildiğine, Iğdır Polis Misafirhanesi’ne 374 kişinin kaydının yapıldığına ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir evde 190 kişinin olduğu ilişkin bilgiler de paylaştı.

Öte yandan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da, bir ahırda dokuz seçmenin bulunduğunu iddia etti.

Twitter hesabından içi çöp ve kullanılmayan eşyalarla dolu olan ahırın görüntüsünü de paylaşan HDP’li vekil şöyle yazdı: “Akp iktidarı öğretmenevi, polisevi, jandarma birlikleri, hayali adreslere ve metruk binalara yaptığı seçmen taşımaları sonrası hızını alamayıp kendi seçmenlerini ‘#AHIRLARA’ kaydetmeye başladı. Uludere ilçemizde Akp seçmenlerinin kayıtlı olduğu ahır video görülmektedir.”

YerleÅŸtirilmiÅŸ video

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.01.2019 00:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol