'Hayalet Müdüre' Aylarca Maaş Ödemiş!

AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, bir gün bile işe gelmeyen Mehmet Sinan Erdoğan isimli AKP’liyi Özel Kalem Müdürü olarak gösterip belediyeden aylarca maaş ödetti

08 Ocak 2020 Çarşamba 12:19

Zonguldak Belediyesi'nin AKP’li Belediye Başkanı Selim Alan’ın adı skandallarla anılmaya devam ediyor. Konuşmalarında belediyenin parasını kimseye yedirmeyeceğini söyleyen Alan’ın, hayatı boyunca Zonguldak’a hiç gelmemiş Mehmet Sinan Erdoğan isimli bir kişiyi özel kalem müdürü yaptığı, şahsın hiç işe gelmediği halde yaklaşık 5 aydır maaş ödediği ortaya çıktı.

Alan, konu hakkında dün belediye meclisinde CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova’nın bu soru önergesine, “Ben yaptım, ben aldım, Bakan bey de onayladı. Kiminle çalışacağıma ben karar veririm,” diye yanıt verdi.

DÜPEDÜZ SAHTEKARLIK!
Öte yandan Halkın Sesi istihbarat servisinin Ankara kaynaklı kulislerden edindiği bilgiye göre de olay şöyle gelişti: AKP’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir kendine yakınlığıyla bilinen Mehmet Sinan Erdoğan’ı kamuda bir işe yerleştirmek için harekete geçti. İl belediyelerinde özel kalem müdürü olarak görev yapan çalışanların, daha sonra KPSS şartı aranmaksızın istediği kuruma atanmasını sağlayan yasadan yararlanmak isteyen Kandemir, özel kalem müdürü olarak ataması için Erdoğan’ın ismini Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’a bildirdi.  Bu talebi yerine getiren Alan, Erdoğan’ın kağıt üstünde atamasını yaparak, hiç işe gelmediği halde aylarca maaş ödedi. AKP Genel Merkezi’nin bugüne kadar, bu yöntemle, yüzlerce kişiyi hiç bir liyakat aramadan kamuda istediği yere yerleştirerek iş bekleyen binlerce gencin hakkını yediği de ortaya çıktı.

MEĞERSE BUĞRA ÖZÇELİK DÜZ BİR MEMURMUŞ!
Göreve geldiği tarihte AKP eski Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın danışmanı Buğra Özçelik’i Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine atayan Başkan Alan, bir ay sonra Özçelik’i görevden alarak Mehmet Sinan Erdoğan’ı atadı. Tek bir gün bile işe gelmeyen Erdoğan, aylardır Zonguldaklıların verdiği vergiler ve ödediği faturalarla maaş alırken özel kalem müdürü olarak bilinen Buğra Özçelik’inse düz memur olarak görev yaptığı öğrenildi. Zonguldak Belediyesinde Mehmet Sinan Erdoğan’ı tanıyan tek bir personel bile bulunmaması skandalın boyutlarını ortaya çıkardı.

SİYASİ DİYET Mİ ÖDEDİ?
AKP’nin belediye başkan adayları arasında zayıf halka olarak gösterilen, mafya babası Sedat Peker ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Çengölköy Camii İmamı Mustafa Demirkan’ın referansıyla aday gösterildiği öne sürülen Selim Alan’ın o dönemde en büyük destekçilerinden biri de Genel Başlan Yardımcısı Erkan Kandemir’di. Ankara kaynaklı kulislerde Kandemir’in adamı olduğu bilinen Mehmet Sinan Erdoğan’ın Başkan Selim Alan tarafından siyasi diyet olarak özel kalem müdürü yapıldığı konuşuluyor. Twitter hesabında neredeyse sadece Kandemir’in iletilerini paylaşan hayalet Müdür Erdoğan’ın aylardır işe gelmeden nasıl maaş aldığı, gelmediği işte mesai yazılıp yazılmadığı ise sırrını koruyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.01.2020 12:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol