'Hayal Ettiğim Başkanlık Sistemi Bu Değildi'

16 Nisan referandumunda başkanlık sistemine 'evet' diyen CHP'li eski milletvekili Faik Tunay, "Ben bu başkanlık sistemine evet dedim ama bu sistem maalesef bizim arzuladığımız, hayal ettiğimiz başkanlık sistemi değil" diye konuştu.

17 Ekim 2018 Çarşamba 23:20

Halk TV'de konuşan CHP 24. dönem İstanbul milletvekili Faik Tunay, 16 Nisan 2017'de gerçekleşen referandumda 'evet' diyen tarafta yer almıştı. Tunay bugün gelinen noktada başkanlık sisteminin hala Türkiye için en uygun sistem olduğunu savunmakla birlikte, Türkiye'de uygulanan sistemin arzuladığı, hayal ettiği başkanlık sistemi olmadığını söyledi.

Tunay, "Ben başkanlık sistemine evet dedim ama ben başkanlık sistemine evet dediğim zaman Adalet ve Kalkınma Partisi, daha başkanlık sistemiyle ilgili deklarasyonunu yapmamıştı. Ben siyasete Anavatan Partisi'nde Turgut Özal hayranlığıyla başladım. Turgut Özal'ın en büyük hayallerinden bir tanesi başkanlık sistemiydi. Ama başkanlık sisteminde dar bölge daraltılmış bölge, milletvekillerini genel başkanın belirlemediği, yargının biraz daha güçlü olduğu ve denge mekanizmasının olduğu sistemi savundum. Ben bugün hala Türkiye için en uygun sistemin başkanlık sistemi olduğuna inanıyorum. Ben bu başkanlık sistemine evet dedim ama bu sistem maalesef bizim arzuladığımız, hayal ettiğimiz başkanlık sistemi değil. Benim hayalimdeki savunduğum rahmetli Özal'ın başkanlık sistemi değil bu" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.10.2018 23:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol