'HASTA RUH VE ZİHİN SAHİBİ R. TAYYİP ERDOĞAN'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fethullah Gülen ile ilgili olarak başlattığı soruşturmanın perde arkasında önemli gelişmelerin yaşandığı öğrenildi.

07 Mayıs 2014 Çarşamba 11:00
'HASTA RUH VE ZİHİN SAHİBİ R. TAYYİP ERDOĞAN'

 Fethullah Gülen hakkında açılan soruşturmanın sadece Gülen'i değil Başbakan Erdoğan’ı da kapsadığı belirlendi. Çünkü Gülen'e soruşturma için dayanak yapılan suç duyurusunda ilk sırada şikâyet edilen kişi Başbakan Erdoğan.

 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fethullah Gülen ile ilgili olarak başlattığı soruşturmanın perde arkasında önemli gelişmelerin yaşandığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan’ın Fethullah Gülen’in ABD’den isteneceğini açıklamasının hemen ardından açılan soruşturmada çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Bugün gazetesinin haberine göre, Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun tarafından başlatılan soruşturmaya Cengiz Ordahan isimli Adapazarı’nda yaşayan eski bir askerin Başbakanlık İletişim Merkezi ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi partiler ve barolara yaptığı ihbar dayanak gösterildi.
 
Gülen’e soruşturma için dayanak gösterilen ve 21 Mart 2014 tarihli ihbar mailinin içeriğinde esas şikayet edilen kişinin Başbakan Erdoğan olduğu ortaya çıktı. Mailde başbakana ve yargı mensuplarına ağza alınmayacak derecede seviyesiz hakaretler yer alırken “Hasta Ruh ve Zihin Sahibi” olarak nitelendirilen “Başbakan Erdoğan ve Yapılanmasının” bertaraf edilmesi isteniyor.
 
BAŞBAKAN’A BAĞLI YAPILANMA
 
Bu mail üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sadece Fethullah Gülen ile  değil Başbakan hakkında da inceleme başlattığı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu şikayet üzerine fezleke düzenleyerek Adalet Bakanlığı aracılığıyla TBMM’ye göndermesi gerekiyor.
 
Birçok suçtan da sabıkası olan eski asker Cengiz Ordahan’ın şikayetinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014/51738 sayılı numarası üzerinden yürütüldüğü öğrenildi. Savcı Serdar Coşkun tarafından ihbar maili ve hükümete yakın gazetelerin Gülen ve Hizmet Hareketi aleyhine yaptıkları haberlerin kupürlerinin eklenerek 9 Nisan 2014’te Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yazı yazıldığı belirtildi. Yazıda Cengiz Ordahan’ın ifadesinin alınması ve mailde belirtilen Fethullah Gülen yapılanmasında yer alan kişilerin kimler olduğunun tespit edilmesi istendi.
 
Aynı mailde yer alan Başbakan Erdoğan ve yapılanmasında yer alan kişilerin tespiti ile ilgili, emniyete herhangi bir talimat verilip verilmediği merak ediliyor. Başbakan Erdoğan’ın anayasa gereği dokunulmazlığı bulunduğundan hakkında savcılığın soruşturma yetkisi bulunmuyor.

 Ancak mailde iddia edilen Başbakan Erdoğan’a bağlı yapılanmanın tamamının yasama dokunulmazlığının bulanmadığına dikkat çekilerek savcılığın bu konuda nasıl hareket edeceği merak ediliyor.
 
İşte skandal ihbar maili
 
"Konusu: Hasta Ruh ve Zihin Sahibi Recep Tayyip ERDOĞAN ve Yapılanmasının BERTARAF edilmesi
 
İçeriği: “Sayın yetkili, ilk olarak ekte bulunan satılık ve taraflı, hain, korkak ve dalkavuk yargı unsurlarından başlayarak kalemlerini kırmanız, hukuk adamı sıfatlarına yönelik diploma, sertifika, baro kayıtları, tüm kazanımlarını iptal ederek ve yok sayarak meslekten tart etmeniz, kendi içinizdeki aşağılık ve alçakları temizlemeniz, anayasa ve kanunların, hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alındığı ve ülkenin elim, vahim, hazin ve tehlikeli gidişatına korkak ve satılık, hukuksuz ve adaletsiz yargının seyirci kalarak ağızlarından salyalar akıtan hırsız, korkak, sapık, şizofren, yobaz, cahil, zavallı sonu gelmiş bir şahsın memuriyet görevlerini ihmal ve inkar ile görevlerinizi kötüye kullanmanız suretiyle ülkeyi adeta oyuncağa çevirmesine izin vermenizden dolayı cesaret bulduğu haliyle Recep Tayyip Erdoğan , Fethullah Gülen ve şerefsiz tüm yapılanmasının, halkın bekası ve selameti adına halk için var edildiğiniz ve halka hizmetle vazifeli, sorumlu, yükümlü ve zorunlu olduğunuz, adaletin bir gün en çok sizlere (yargı erki) lazım olacağını ve yaşanan bugünlerin (acı, çile, dert, sıkıntı, ızdırap, stres) halk nazarında asla unutulmayacağını ve zamanı geldiğinde ayırım yapılmaksızın hukuk yoluyla herkese hesap sorulacağını da düşünerek derhal gereğinin bertaraf edilmelerini önemle rica ederim.” 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.05.2014 11:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol