Harbiye'de 3 Kişi Bakın Ne Yaptı?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harbiye'ye girişinin 121. yıl dönümü töreninde skandal bir olay yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin katıldığı törende, 3 kişinin Atatürk’ün öğrenci numarası 1283 okunduğunda yerinden kımıldamadıkları görüldü.

17 Mart 2020 Salı 19:00
Harbiye'de 3 Kişi Bakın Ne Yaptı?

Atatürk'ün ;Harbiye'ye girişinin 121. yıl dönümü, 13 Mart'ta yapılan törenle kutlandı. Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi de katıldı. 

Savunma Bakanlığı'nın Youtube kanalında videosunu yayınladığı törende, Atatürk'ün numarası olan 1283 okunduğu sırada, orada bulunan 3 kişi ayağa kalkmadı. 

Ankara Kara Harp Okulu'nda yapılan törende, geleneksel yoklama yapıldı. Yoklama sırasında Atatürk'ün numarası olan 1283'e gelindiğinde, salonda bulunan Harbiyeliler ayağa kalkıp esas duruşa geçerek, Atatürk'e saygı olarak "İçimizde" diye bağırdı. Gelenekselleşen ve saygı niteliği taşıyan yoklama sırasında, 2'si kadın 3 kişi ayağa kalkmadı.

Diğer tüm Harbiyeli öğrenciler ayağa kalkarken, 3 kişinin neden kalkmadığı bilinmiyor.

Balyoz kumpasından yıllarını hapishanede geçiren emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, kendilerinin döneminde yapılan törenlerde herkesin ayağa kalktığını, yaşananların saygısızlık olduğunu söyledi. Yavuz “Harbiyelilik bir ruhtur. O çatı altında bulunan herkesi kapsar. Törende bulunan herkesin ayağa kalkması gerekir. O ruhtan yoksun olanlar, o çatının altında olmasınlar” dedi. Konuyla ilgili Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu'nun kendisini aradığını kaydeden Yavuz, Afyoncu'nun sözlerini şöyle aktardı:

"MSÜ Rektörü Sn. Erhan Afyoncu hassasiyet gösterip aradı. Yoklamanın öğretmenleri içermediğini, 2008’den beri böyle uygulandığını, bilinçli bir tercih olmadığını ifade etti. Daha eskiyi de araştıracak. İçtenliğine teşekkür ederim. Gayretin bilinçli olmamasına sevindim."

Ancak 2008 yılına ait tören görüntülerinde herkesin ayağa kalktığı görülüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.03.2020 19:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol