HANİ İMAM HATİP OKULU OLACAKTI?

Başakşehir Belediyesi’nin Hazine’den okul yapmak için aldığı arsa, yanındaki AVM ile bir anda değerlenince planlar değişti.

01 Kasım 2013 Cuma 12:00
HANİ İMAM HATİP OKULU OLACAKTI?

 Maliye Bakanlığı ile belediyeler arasında gerçekleşen “arsa trampalarındaki” usulsüzlük iddiaların arkası kesilmiyor. Bir ilginç trampa hikayesinin de Başakşehir’de yaşandığı ortaya çıktı. Belediyenin, İstanbul’un gözde projeleri arasında yer alan Mall Of İstanbul’un yanında okul yaptırmak için aldığı arazileri, rantı yüksek olduğu gerekçesiyle konut olarak değerlendirmek için çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Bu durum Maliyecilerin de tepkisine neden oldu. Taraf gazetesinin haberine göre; Mall Off trampanın ilginç hikayesi şöyle:

OKUL ARAZİSİYDİ
Başakşehir Belediyesi, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ve diğer birimlere, başvurarak bölgede imam-hatip lisesi yaptırmak için arsa talebinde bulundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Mall Of İstanbul’un bitişiğinde bulunan ve imarda okul alanı olan 12 dönümlük 858 ada 3 parsel nolu Hazine arazisi belediyeye devredildi. Trampada, belediyenin aynı ilçede Hazine’ye ait 24 dönümlük 801 ada 2 parsel sonulu arazi üzerinde lise yapılması da öngörüldü. Yani, arsa okul yapılması şartıyla belediyeye verildi. Belediye ise bu değerli araziler karşılığında Hazine’ye, ilçenin değişik yerlerindeki parçalı arsalarını verdi. Arsalar okul yapımında kullanılacağı için belediyenin Hazine’ye devrettiği arsaların değerleri de düşük tutuldu.

Mall of İstanbul Projesi’nin hızla tamamlanması ve bölgedeki rantın da aynı hızla artması, arsalarla ilgili hesapların da değişmesine yol açtı.

ARSAYI SATMAYI PLANLIYOR
Belediye, devletten okul yapmak için aldığı 858 ada 3 parselin imarını değiştirerek satmayı planlıyor. Söz konusu arsanın alışveriş merkezi ve ya konut alanı olarak kullanılması öngörülüyor. Belediyenin planı hayata geçerse, TOKİ’nin yaptırdığı imar uygulaması ve tapuya koydurduğu şerhle bölgenin orta öğretim arsa ihtiyacını karşılamak için ayrılmış bu arazinin satışıyla birlikte bölgenin okul ihtiyacı da karşılanmamış olacak. Bu durum, Maliye içinde de rahatsızlığa yol açtı. Ayrıca Maliye Bakanlığı denetim elamanları tarafından yapılan değerlendirmelerde, belediyeden alınan arsaların da trampaya uygun olmadığı tespit edildi. Arsa ile ilgili pazarlıklar halen devam ediyor. Arsanın geleceği ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.11.2013 12:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol