HANGİ PARTİYE, NİÇİN OY VERDİNİZ?

36 ilde seçmenin siyasi tercihlerini niçin yaptıkları sandık başında soruldu. Seçmen birbirinden farklı yanıtlar verdi.

02 Nisan 2014 Çarşamba 12:18
HANGİ PARTİYE, NİÇİN OY VERDİNİZ?

 Yerel seçimleri bire bir yaptığı tahminle bilen Gezici Araştırma şirketi bu kez de Türkiye genelinde 30 Mart Seçimlerini değerlendirmek üzere, sandık başında anket yaptı. 

 
30  Mart  2014 tarihinde, TÜİK örneklem verileri dikkate alınarak Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 36 il ve 192 ilçede bunlara bağlı 210 mahalle ve köyde sandık örnekelemi oluşturularak sandık başında, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 2.646’sı kadın toplam 5.292 katılımcıyla, yüz yüze görüşme metoduyla bu araştırmayı Gezici Araştırma kendisi için yapıldı.
 
Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutularak, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi.
 
Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde % 1,5’dir.
 
Çalışmanın yürütüldüğü 36 il şöyle;
 
Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kahramanmaraş Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak.
 
Seçmene zor sorular
Gezici Araştırma Şirketinin Genel Müdürü Murat Gezici seçmene siyasi tercihlerini yaparken niçin ve nedenlerinin sorulduğu söyledi.
 
AK Parti'ye oy verdim diyenlere hangi nedenlerle oy verdiği soruldu.
 
AK Parti dışındaki partilere oy verenlere hangi nedenlerle bu partilere oy verdikleri sorularak iki veya üç neden saymaları istendi.
 
Oy verdiğiniz partiye ne kadar gönülden oy verdiniz ?
 
Seçmene en zor zoru 'Peki bu seçimin kazananı kim?' 












yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.04.2014 12:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol