HAKAN FİDAN VETOSU...

Ahmet Davutoğlu hükümetinde Dışişleri Bakanı olacağı konuşulan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a, Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın engel olduğu idda edildi.

28 Ağustos 2014 Perşembe 11:24
HAKAN FİDAN VETOSU...

 Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığında kurulacak olan yeni hükümette kimlerin bakan olacağıyla ilgili 'bakan toto' sürerken, Dışişleri Bakanlığı için ismi geçen MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi.

Taraf, Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olmasına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın karşı çıktığı iddiasını dillendirdi. Fidan’ın bakanlığını, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olması beklenen Yalçın Akdoğan’ın istemediği öne sürüldü. İşte o haber:

'POLİT BÜRO' EKİBİ ÇATLADI MI?

Başkent kulislerinde, Ahmet Davutoğlu’ndan boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili sorun çıktığı konuşuluyor. Fidan’ın bakanlığını, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olması beklenen Yalçın Akdoğan’ın istemediği öne sürüldü.
İddiaya göre, polit büro olarak nitelendirilen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erdoğan’ın baş danışmanı Yalçın Akdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan oluşan ekipte çatlama meydana geldi.

AKDOĞAN, ÇAVUŞOĞLU'NU İSTİYOR 

Zira Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı olarak Hakan Fidan’ın adının geçmesine sıcak bakmadı. Bunun yerine, AB’den sorumlu bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı’na atanmasının daha doğru olacağı tezini savundu. Bu durum Ankara’da kısa sürede yayıldı. Vekiller arasında, “Hakan’ın bakanlığını Yalçın engellemiş” şeklinde dedikodu çıkmasına yol açtı. Konuyla ilgili ise henüz net bir kararın verilmediği belirtildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.08.2014 11:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol