HAİNLER İKİSİ ASKER 3 KİŞİYİ KAÇIRDI...

Yasa dışı terör örgütü PKK, 33 yıl önce kurulma kararını verdiği Diyarbakır'ın Lice ilçesi Fis ovasında dün gece yol kesip 2'si asker 3 kişiyi kaçırdı.

10 Temmuz 2011 Pazar 16:01
HAİNLER İKİSİ ASKER 3 KİŞİYİ KAÇIRDI...

 Yol kesen ve yaklaşık 20 kişiden oluşan 2 grup PKK'lının önce yolda durdurdukları bir tanker ile kaza süsü verdikleri daha sonra gelen araçlardaki yolcuları tek tek indirip kimlik kontrolü yaptıkları belirtildi. Görgü tanıklarının anlatımına göre, PKK'lı gruptan biri yanında 2'si asker 3 kişiyi alarak Hazro ilçesi kırsalına doğru, diğer grubun ise, Hani ilçesi kırsalına doğru gitti. Sabah saatlerinde asker ve özel harekat timleri iki ayrı yöne giderek operasyon başlattı. PKK'lılar son olarak 2005 yılında Tunceli'de Coşkun Kırandi adlı bir askeri kaçırmış, ellerinde bir ay tuttuktan sonra bugün BDP grup başkanı olan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyete teslim etmişlerdi.

TANKER İLE KAZA SÜSÜ VERMİŞLER

Diyarbakır ile Lice İlçesi karayolunun 68'inci kilometresindeki Gömeç köyü yol ayrımında dün gece saat 21. 45 sıralarında yol kesen ve sayılarının yaklaşık 20 olduğu belirtilen 2 PKK' lı grup, önce durdurdukları bir tanker ile yolu kapatarak yoldan geçen araçlar için kaza süsü verdi. Daha sonra gelen araçların durması ile yolun iki tarafından ortaya çıkan PKK' lılar, araçlardaki yolcuları tek tek araçlarından indirerek kimlik kontrolü yaptı. PKK' lıların kimlik kontrolü sırasında özel araçları ile seyahat eden ve Lice 2'nci Mekanize Tugay Komutanlığı'nda görevli, kimlikleri açıklanmayan 1 astsubay başçavuş, 1 uzman çavuş ve Bingöl'ün Genç İlçesi'nde sağlık teknisyeni olarak çalışan 1 kişiyi araçlarından indirerek kaçırdı.

İKİ GRUP AYRI YÖNLERE GİTTİ

Yaklaşık 2 saat süren yol kesme olayından sonra yanlarına aldıkları 2'si asker 3 kişinin ellerini arkadan bağlayan PKK' lılar yine 2 gruba ayrılarak dağlık alana doğru kaçtı. Görgü tanıklarının anlatımlarına göre, göre kaçırdıkları 3 kişiyi yanlarına alan grubun Hazro ilçesi kırsalına doğru, diğer grubun ise ters yön olan Hani ilçesi kırsalına doğru gittikleri belirtildi. Olay yerine güvenlik güçlerinin gelmesi ile karanlıktan yararlanarak izlerini kaybeden iki grubun etkisiz kılınması ve kaçırılan 2'si asker 3 kişinin kurtarılması için operasyon başlatıldı. Dün geceden başlatılan operasyona askerin yanı sıra özel harekat timlerinin de katıldığı belirtildi.

PKK, 33 YIL ÖNCE ORADA KURULMUŞTU

PKK'lıların dün gece yol kesip 2'si asker 3 kişiyi kaçırdıkları Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Fis ovası örgüt içinde önemli bir yere sahip. Yasa dışı PKK örgütü, 27 Kasım 1978 yılında Fis ovasında bir evde yapılan toplantıdan sonra kurulduğunu kamuoyana açıklamişti. Bugün çoğu hayatta olmayan PKK' lılardan oluşan 20 kişinin katıldığı toplantıya, Abdullah Öcalan, Kesire Yıldırım (Öcalan), M. Hayri Durmuş, Cemil Bayık, Baki Karer, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Ali Gündüz (Gözlüklü Ali), Resul Altınok, Sakine Polat, Seyfettin Zuğulu, Suphi Karakuş, Mehmet Şener, Ferzande Tağaç, Mehmet Duran, Şahin Dönmez, Mazlum Doğan, Hüseyin Tokgüler gibi örgütün önemli isimleri katılmıştı.

PKK, SON OLARAK 6 YIL ÖNCE YOL KESİP ASKER KAÇIRMIŞTI

PKK örgütü, son olarak 26 Haziran 2005 yılında Tunceli'de yol kesip asker Coşkun Kırandi'yi otobüsten indirerek kaçırmıştı. PKK, yaklaşık 1 ay alıkoyduğu asker Kırandi' yi daha sonra bugün BDP' nin grup başkanı olan ve o dönemde İHD Diyarbakır şube başkanı olan Selahattin Demirtaş başkanlığındaki İHD heyetine Tunceli'nin Çiçekli köyü kırsalında teslim etmişti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol