HAİNLER EYLEM HAZIRLIĞINDA...

PKK'nın seçim öncesi ya da hemen ardından kanlı bir planın devreye sokulacağı öne sürüldü

10 Haziran 2011 Cuma 11:59
HAİNLER EYLEM HAZIRLIĞINDA...

 Türkiye seçime giderken terör örgütü PKK da kaos için pusuya yattı. Seçim öncesi ya da hemen ardından kanlı bir planın devreye sokulacağı öne sürüldü.

Güvenlik kaynakları Kuzey Irak ve Kandil'de gözle görülür bir terörist hareketliliğini haber verdi. PKK'nın seçim öncesi ya da hemen ardından kanlı bir planı devreye sokacağı öne sürüldü.

Türkiye pazar günü genel seçimlere girmeye hazırlanırken, terör örgütünün de boş durmadığı ortaya çıktı. PKK'nın seçim öncesi ya da seçimlerin hemen ardından askeri birliklere şok baskınlar yapmayı planladığı öne sürüldü. Terör örgütünün askeri kanat sorumlusu Sofi Nurettin'in de sınıra yakın bölgede konuşlanarak, terörist grupların sınırdan geçişini bizzat kontrol ettiği öğrenildi.

PATLAYICILARLA GİRDİLER

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, son günlerde Kuzey Irak ve Kandil'de gözle görülür bir terörist hareketlilik yaşanıyor. Türkiye içinde eylem yapmak için Kandil'den gelen büyük terörist grupların sınıra yakın yerlerde yığınak yaptığı ifade ediliyor. Aynı hareketliliğin Türkiye'nin İran sınırında da gözlendiği söylenirken terörist sevkıyatının PKK'nın askeri kanat sorumlusu Sofi Nurettin'in gözetiminde yapıldığı öne sürülüyor. Elindeki patlayıcı maddelerle birlikte bir terörist grubun Kuzey Irak'tan sınırı geçmek üzere olduğu da alınan bilgiler arasında.

400 KİŞİLİK GRUP

Mayıs ayının son haftasında Kandil'den sınır bölgesine terörist sevk edildiği ve sınırda bulunanlarla birlikte buradaki teröristlerin sayısının 350-400'ü bulduğu aktarılıyor. Sınıra yakın bölgelerde gruplar halinde bekleyen teröristlerin Şırnak'taki Düğün Dağı ve yakınlarındaki üs bölgelerine yönelik saldırı planladıkları iddia ediliyor. Bu terörist grubun hazırlıklarını tamamlayarak, saldırı için uygun zaman beklediği ifade edilirken, teröristlerin saldırı esnasında, üs bölgesine yardım gönderebilecek etraftaki yakın üst bölgelerine de ağır silahlarla taciz ateşi açılmasını planladığı öne sürülüyor. Düğün Dağı etrafındaki terörist grupların halk tarafından da gözlendiği belirtiliyor.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Sınır bölgesindeki hareketliliğe karşılık güvenlik güçlerinin ne kadar hazırlık yaptığı da tartışmalara neden oluyor. İsrail'den alınan 10 Heron'un yaptığı takiplerde ve ABD'nin insansız hava araçlarıyla TSK'ya sağladığı anlık istihbarat raporlarında böylesine büyük terörist hareketliliğinin tespit edilip edilmediği sorusu cevap bekliyor.

DAĞLICA'YI HATIRLATAN HAZIRLIK

Teröristlerin saldırıyı seçim öncesimi seçim sonrasımı yapacağı henüz belirlenemezken, zamanlama Dağlıca baskınını hatırlatıyor. Cumhurbaşkanını halkın seçmesini içeren Anayasa değişiklik referandumunun yapıldığı 21 Ekim 2007'de kalabalık bir terörist grubu Dağlıca Taburu'nu basmış, çıkan çatışmada 12 Mehmetçik şehit düşmüş, 16 asker yaralanmış, 8 asker ise teröristler tarafından kaçırılmıştı.

YENİ ANAYASA'YA KARŞI TERÖR

Emre Uslu: PKK içerisindeki şahin kanat, kendi politikasını Öcalan'a dikte ediyor ve kabul ettirmiş gibi görünüyor. Hükümetin yıpratılmasından ziyade anayasa yaptırmak istemiyorlar. Emekli bir komutan bir televizyon programı arasında yeni anayasanın Türklük'le ilgili maddelerini değiştirmeye kalkarlarsa kendimi Kızılay'da yakarım, değiştirtmem bu maddeleri dedi. Bu adamın TSK'nın gayri resmi sözcüsü olmak gibi bir statüsü de var. Bu adam yeni anayasaya karşı bu kadar katıysa, bu adamlar kendinden önce kimleri yakacak merak ediyorum. Niyet bu olunca anayasayı değiştirtmemek için bunlar için en kullanışlı enstrümanın da terör olduğunu düşünüyorum.

DERİN YAPILARIN VARLIK MÜCADELESİ

Terör Uzmanı Süleyman Özeren: Seçimlerden sonra eylemlerin artacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok. Dağlıca, Aktütün ve benzeri eylemler kritik seçim süreçleri ve açılımları engellemek için yapıldı. Olası eylemlerin iç karışıklık potansiyeli olduğundan örgüt provokasyonlar yapıyor. Yeni anayasa hazırlık sürecin sadece PKK ölçeğinde değil Türkiye'deki birtakım illegal örgütlenmelerin varlık yokluk mücadelesi noktasından da bakmak lazım. Derin yapılar, 12 Eylül referandumdaki kaybı yeni anayasa sürecinde yaşamamak için her türlü eylemi yapabilir. PKK da burada hem kendi örgütüne hemde taşeronluk yaptıklarına kazanç sağlıyor.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
osman altmışdört 2011-06-10 17:40:42

Kim bunu düşünüyorsa teşebbüs ederse kendisi Türk düşmanıdır. Biz bu ülkenin kurucusu olmak için kurtuluş savaşı verdik.. Almak isteyen varsa o da savaşarak bizi yok etmeden bunu yapamaz.