'HADİ BAKALIM, HODRİ MEYDAN'

CHP genel başkan adayı Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na meydan okudu: Önce tüzük değişikliği sonra genel başkanlık seçimi. Bakalım o zaman 100 oy alabilecek misiniz?

26 Ağustos 2014 Salı 17:12
'HADİ BAKALIM, HODRİ MEYDAN'

 CHP Yalova Milletvekili ve Genel Başkan adayı Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği konuşmasında, "Hadi hodri meydan: Önce tüzük değişikliği sonra genel başkanlık seçimi. Gel bu maddeleri değiştirelim. Önce tüzüğü değiştirelim, sonra genel başkanlık seçimi yapalım. Bakalım o zaman 100 oy alabilecek misiniz?" dedi. İnce, CHP Ankara İl Başkanlığı’nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, adaylık çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu’nu sert eleştiren, 2011 seçimleri için Kılıçadroğlu’nun "Anlamlı bir artış sağlayamazsam, çeker giderim" dediğini hatırlatan İnce, şunları söyledi: "Dün bir gazetede röportajı var, ‘anlamlı bir azalma olursa giderim’ diyor. Anlamlı artıştan, anlamlı azalmaya gelmiş. Hatta, küsuratlar olursa gene gitmem, diyor. ‘Yüzde 26’dan yüzde 16’ya düşerse giderim’ diyor. Bu yapıdan iktidar olmaz, umut olmaz. Bu yapıdan başbakan olmaz. Meydanlara çıkıp, ‘Ben Başbakan olacağım, bu ülkeyi yöneteceğim’ ağzından böyle bir söz duymuyorum. Çünkü böyle bir özgüven yok. Çünkü bu iddia yok. Bu iddia olmayınca da bu umut olmuyor."

Eleştirilerine partide heyecan olmadığı iddiasıyla sürdüren İnce, partinin kurultayda harcadığı enerjiyi seçimlerde harcaması durumunda zaten iktidar olacağını kaydederek, "Parti Meclisi üyelerinin seçimleri için harcanan enerjiyi cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde örgüt kararları belirlenmesine imkan sağlansaydı, herhalde sonuç böyle olmazdı." dedi.

"CHP’DE UMUT GÖREMİYORUM, TUTARLI VE KARARLI DEĞİLLER"
Türkiye’de sorunlar var iken bu sorunlar yumağının ortasında CHP’nin çözüm üretemediğini, umut olamadığının savunan İnce, "Hiç kimse, tamam bu AKP bu ülkeyi perişan etti. Önümüzdeki seçimlerde CHP iktidar olacak. Kılıçdaroğlu Başbakan olacak, diye bir umut taşımıyor. Kimsenin böyle bir umudu yok. Kendinize sorun, komşunuza sorun. Ben kendime soruyorum böyle bir umut göremiyorum sokakta. Kimse kimseyi kandırmasın. Bizim iktidar olacağımıza inanmıyor. Çünkü, tutarlı değil CHP, kararlı değil." diye konuştu.

"ŞEREFLİ İKİNCİLİĞE RAZI DEĞİLİM"
Yeni dönemde genel başkan olacağını belirten İnce, bu dönem içerisinde CHP’nin ‘ekonomi‘ diyeceğini, tencereye söz söyleyen CHP olacağını ifade ederek, "Yeni dönemde, proje üreten, emeği konuşan gençlerimizin, çocukların eğitimini, sağlığını konuşan bin CHP olacağız. Bu yağma düzenini, bu tavan düzenini sorgulayan CHP olacağız. Biat etmeyene, iş, ihale, tayin yok. Türkiye bir kuşatılmışlık ile karşı karşıya. Ben böyle bir ortamda şerefli ikinciliğe razı değilim. Bizim hedefimiz birinci parti olmaktır. Bizler, ekonomik gelişmeyi, üretimi, sanayileşmeyi konuşacağız, yeni iş olanakları, sosyal adaleti konuşacağız. Toplumsal barışı konuşacağız. Komşularıyla barışık bir Türkiye için uğraşacağız." dedi.
 
PARTİ İÇİ DEMOKRASİ POLEMİĞİ
Türkiye’nin demokratikleşmesinin konuşulacaksa parti içi demokratikleşmenin konuşulması gerektiğinin altını çizen Muharrem İnce, eleştirisine, "Önce partide demokrasi, sonra ülkede demokrasi" dedi.

Parti delegelerine de seslenen İnce, parti içi demokrasi için de şu sözleri verdi: "Ben, genel başkan olduğumda, genel başkan hiçbir dayatmada bulunmayacak. Kendi göbeğinizi kendiniz keseceksiniz. Sandığı kuracağız, üyelerle ön seçim yapacağız. Belediye başkanlıklarında, milletvekilliklerinde, meclis üyeliğinde ön seçim olacak. İkiye ayrılacak: Nitelikli üyeler, pasif üyeler. 81 vilayette olacak. Bir ilde birden fazla aday varsa, mutlaka ön seçim olacak. 81 vilayette böyle olacak. Çarşaf liste olacak. Sayın genel başkanın blok liste özleminin olduğunu görüyorum. Beşinci madde de genel başkan seçimi, altıncı maddede tüzük değişikliği var. Sayın Genel Başkandan şunu istiyorum. Gel bu maddeleri değiştirelim. Önce tüzüğü değiştirelim sonra genel başkanlık seçimi yapalım. Bakalım o zaman 100 oy alabilecek misiniz? Hadi hodri meydan. Önce tüzük değişikliği sonra genel başkanlık seçimi. Ben samimi olacağım. Sizi hiç kandırmayacağım. Demokrasi diyorsam demokrasi, ön seçim diyorsam ön seçim olacak. Üyelerle ön seçim olacak delegelerle değil."

"PEK ÇOK ARKADAŞ BANA KATILACAK"
İnce, genel seçimlerde başarılı olunmadığında genel başkanlığın düşürüleceği bir maddeyi de parti tüzüğüne koyacağını vaat ederek, genel başkanın da üyelerle seçileceğini kaydetti. CHP’de eskisinden daha beter bir korku imparatorluğunun yaşandığını ileri süren İnce, korku imparatorluğunu sonlandırmak için pek çok CHP’li arkadaşının kendisine katılacağını da sözlerine ekledi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.08.2014 18:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol