GÜL'Ü ERDOĞAN İSTEMEDİ...

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden hemen sonra MKYK toplantısı yapıldı. Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK'da 27 Ağustos'ta kongreye gitme kararı alındı.

12 Ağustos 2014 Salı 10:53
GÜL'Ü ERDOĞAN İSTEMEDİ...

 Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK toplantısında seçim sonuçları değerlendirilirken, ayrıca üyelerden başbakan olarak görmek istedikeleri kişinin ismini zarf içinde vermelerinin istendiği belirtildi.

MKYK toplantısında ağırlıklı olarak seçim sonuçlarının değerlendirildiği belirtileriken Erdoğan'ın anket şirketlerini de sonuçları yüksek gösterdikleri için 'yanlış anlaşılır' diye eleştirdiği belirtildi. Erdoğan’ın ayrıca MKYK üyelerine her ne şekilde olursa olsun sonucun başarılı bulunduğu ancak, istenilen sonuca ulaşılmadığı görüşlerini ifade ettiği öğrenildi.

ÜYELER GÜL İSMİNİ TELEFUZ EDERKEN ZORLANDI
Rotahaber'in aldığı bilgiye göre; MKYK toplantısında başka konular varsa da aslında tek konu, kongrenin hangi tarihte yapacağı neredeyse toplantı süresinin üçte ikisini oluşturdu. Üyelerin, tarih konusunda Gül'ün de fikrini almak gerektiğini dile getirmeye çalışırken çok zorlandıkları görüldüğü belirtildi.
Bu durum, üyelerin "Gül tarafında" diye anlaşılmaktan zorlandıkları için bu konuyu dile getirmekte zorlandıkları şeklinde yorumlandı. 
 
Toplantının yapıldığı saatlerde Abdullah Gül'ün, Köşk muhabirlerine verdiği veda resepsiyonunda söylediği "Partime döneceğim" yolundaki bilgi MKYK toplantısının tam ortasında ulaştı. Üyelerin odağının dağıldığını ve ellerindeki mobil cihaza odaklandıklarını gören Erdoğan, "Ne oluyor?" diye çıkıştığı ve bunun üzerine kendisine bilgi verildiği öğrenildi.
 
Erdoğan, bütün görüşleri dinledikten sonra olağanüstü kongrenin 28 Ağustos’tan önce yapılmasına karar verdiğini açıkladı.

'BAŞBAKAN KİM OLSUN?' ANKETİ DAĞITILDI
Toplantıda Erdoğan, MKYK üyelerinden kendi simlerini yazmadan, herkesin gönlünden geçen Başbakan adayını yazıp kapalı bir zarfa koyarak kendisine vermesini istedi. Böylece Erdoğan, ilk istişareleri MKYK üyelerinden kapalı zarf ile aldı.
 
Erdoğan'ın, üyelere "kimi genel başkan ve başbakan olarak görmek istersiniz" diye cevaplarını yazmaları üzerine zarf dağıtmadan önce, kiriterleri sıraladı. Kriterleri "Güçlü bir isim, teşkilatın benimseyeceği, heyecanı yerinde olmalı" diye sıralayan Erdoğan, üç dönem şartına takılmamış olmaması gerektiğini de ifade etti.
Erdoğan'ın bu tanımına uyduğu söylenen isim olarak Davutoğlu'nu lanse etmeye çalıştığı yorumlarına yol açtı.
 
Ayrıca MKYK toplantısı başlamadan önce, bir süre önce bir araştırma şirketi tarafından yapılan Erdoğan'dan sonra Genel Başkan ve Başbakan kim olmalı şeklindeki araştırmanın sonuçları üyelerin ellerinde olduğu görüldü. Bu araştırmada ilk 4 isim sırasıyla Abdullah Gül, Ali Babacan, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu diye sıralanıyordu.

“GÜL İLE GÖRÜŞEBİLİRİM” MESAJI VERDİ
Öte yandan AKP MKYK toplantısı devam ederken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Partime döneceğim” mesajı da çok kısa değerlendirildi, Erdoğan bu konuda yorum yapmadı. Ancak bu hafta içerisinde Abdullah Gül ile görüşebileceği mesajını verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın, Çarşamba günü genişletilmiş il başkanları toplantısını, Perşembe günü de milletvekillerini toplaması bekleniyor.
 
KAYNAK: Rotahaber

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.08.2014 11:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol