GÜLME KOMŞUNA GELİR BAŞINA SAYIN ARINÇ!

Ertuğrul Günay 3 yıl önce Başbakan tarafından yalanlanınca Bülent Arınç, ''Allah bizi onun yerine koymasın'' dedi. 3 yıl sonra ise aynı duruma kendi düştü. Hatta Günay'dan beter oldu!

07 Kasım 2013 Perşembe 09:46
GÜLME KOMŞUNA GELİR BAŞINA SAYIN ARINÇ!

 Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, yaklaşık 3 yıl önce dönemin Kültür Turizm Bakanı Ertuğrul Günay için ''Allah bizi onun yerine koymasın'' dedi, ancak 3 yıl sonra aynı duruma kendisi de düştü.

Başbakan Erdoğan Ocak 2011'de Kars’ta henüz tamamlanmamış “İnsanlık Anıtı” heykeli için, “Ucube, yıkılsın” demiş ve tartışma başlamıştı. Dönemin Kültür Turizm Bakanı  Günay ise, “Başbakan heykele ucube demedi, çevredeki gecekonduları kastetti” açıklamasını yapmıştı. Ancak Erdoğan “Hayır, heykele ucube dedim” diyerek Günay’ı yalanlamıştı.

Bu tartışma sürerken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Günay’ın sözleri ve düştüğü durum için “Başbakan heykelle ilgili kendi görüşünü söylemiştir, ne demek istediği çok açık. Kültür Bakanının yaptığı yanlıştı. Tabii o da kendince iyi bir şey yaptı... Allah bizi onun yerine koymasın” demişti.

24 SAAT GEÇMEDEN
Bu olaydan 3 yıl sonra aynı durum Arınç'ın da başına geldi. Arınç, aynı evde kalan kız ve erkek öğrencilerin denetleneceğine ilişkin haberi yalanladı ve ''Gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır. Düpedüz asparagas bir haberdir. Bizim böyle bir yetkimiz yok, böyle bir düşüncemiz de yok. Sayın Başbakan’ın buna benzer bir ifadesi de kesinlikle söz konusu değil” dedi.

Ancak Başbakan Erdoğan ertesi gün haberi doğrulayarak ''Buralarda nelerin olduğu belli değil, ondan sonra anne babalar feryat ediyor. Devletin burada olduğunu göstermek için adımlar atılacaktır. Gerekirse yasa çıkarırız '' dedi. Böylelikle Arınç, açıklamasının üzerinden 24 saat bile geçmeden Başbakan tarafından yalanlandı ve 3 yıl önce ''Allah bizi onun yerine koymasın'' dediği Ertuğrul Günay'ın durumuna düştü.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.11.2013 09:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol