GÜLEN'İN ÖNERİSİ GERÇEKLEŞİYOR...

Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Fethullah Gülen'in kendisine "aynı bahçede cami ve cemevi" projesini hayata geçirmek için öneride bulunduğunu, projenin temelinin gelecek hafta atılacağını söyledi.

01 Eylül 2013 Pazar 14:18
GÜLEN'İN ÖNERİSİ GERÇEKLEŞİYOR...

 Cem Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen İnanç Önderleri Toplantısı'nda konuşan Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Türkiye'nin önünde Türk-Kürt ayırımı ve Alevi-Sünni ayırımı olmak üzere iki büyük sorun olduğunu söyleyerek, "63 kişiden oluşan ve Akil İnsanlar adı verilen kişiler arasında ben de vardım. Sayın Başbakan'a Dolmabahçe'deki ilk toplantıda 'Ne var bu barış sürecinin içerisinde' diye sorduğumuzda, önce biraz durakladı, 'Hocam mutluluk var, içinde huzur var, refah var' dedi. Hepimiz gülümseyerek, dinledik. Belki de kendilerine göre çözümlerini devletin sırları olarak kabul edip, o toplantıda söylemek istemyor olabilirdi. Bunu da anlayışla karşılayabilirdik ama kendilerine bunu halkın bize soracağını söylediğimde, 'Bunu zamanla göreceğiz' demişti" diye konuştu.

Fetullah Gülen ile görüştüğünü de aktaran Doğan, "Fetullah Hoca Efendi, bir müşterek dostumuz aracılığıyla mesaj yolladı; 'Hocam, camiyi de cemevini de artık aynı bahçede yapsak olmaz mı?' diye. Bizim açımızdan niye olmasın ki. Zaten bizim İslam anlayışımızda mekan dediğiniz şey, zaten insanın gönlüdür. Devlet taraf tutarak, 'Camiden başka ibadet yeri olamaz İslam'da' gibi ipe sapa gelmez, hiç bir bilgiye dayanmayan bir düşünceyi kendisine düstur yapamaz. Onun için de kendilerine olumlu cevap verdim vakfın başkanı olarak. Sadece bir de şart ekledim; 'Hocam tamam bizim için hiç bir sakıncası yoktur, cami de, cemevi de bir bahçe içinde bulunsun. Ama camilere de artık yeni fonksiyonlar kazandırma zamanı çoktan geldi geçti. Camiyle cemevi arasına bir de aşevi yapalım'. Onlar da bir gün müsaade istediler, bir gün sonra da dediler ki; 'Tamam, mutabıkız yapılabilir'. Bunun bir örneği olarak da Alevi-Sünni yakınlaşmasının sağlanmak üzere bütün masrafları onlar kabullendiler, camiyi de, cemevini de, aşevini de yapacaklar. 7 dönümlük bir arsa içerisinde, 5 dönümlük de galiba parkı varmış, yaklaşık 12 dönümlük bir alan içerisinde Ankara'da ayın 8'inde bunun temelleri atılacak" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.09.2013 14:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol