GÜLEN ÇÖLAŞAN'A DAVA AÇTI...

Fethullah Hoca, gazeteci Emin Çölaşan'a dava açtı. Dava dilekçesinde ''Yurt dışında geçici ikametteyim'' dedi.

20 Ocak 2014 Pazartesi 09:45
GÜLEN ÇÖLAŞAN'A DAVA AÇTI...

 Fethullah Gülen, ''Kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu'' öne sürerek, gazeteci-yazar Emin Çölaşan hakkında ceza davası açılması için suç duyurusunda bulundu ve ayrıca 20 bin lira tazminat istemli bir dava açtı. Gülen'in dava dilekçesinde ''Yurt dışında geçici ikametteyim'' ifadesi dikkat çekti.

Çölaşan bir süre önce Sözcü gazetesindeki yazısında, ''Tayyip takımı ile Fethullah takımı arasındaki dershane kavgası olanca hızıyla sürüyor'' demiş ve kendisine posta yoluyla gelen bir kasetten bahsetmişti. Çölaşan bu kasette, Türkiye’de çok önemli bir ismin yakınının, yatak sahneleri bulunduğunu belirterek, bu kaseti imha ettiğini açıklamıştı.

Gülen'in avukatı yazıda bahsedilen kasetin, müvekkilinin ''Yatak sahnelerini içeren kayıtlar yaptığı ve gazetecilere gönderdiği algısına yol açacağını'' savunarak, Gülen'in kamuoyunda suçlu gibi gösterildiğini öne sürdü.

''BU NASIL GEÇİCİ İKAMET''
Gülen'in avukatları aynı yazıyla ilgili İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesine 20 bin liralık tazminat davası da açtı. Çölaşan suç duyurusuyla ilgili savcıya ifade vererek, yazısında hakaret olmadığını savundu. Çölaşan, Gazeteport'a yaptığı açıklamada da şunları söyledi:
''Benim gözümü korkutmak için açılmış bir dava. Biz bunları çok gördük, korkmayız. Hakkımda suç duyurusunda bulunduğu başvurunun ekinde, avukatına kendi imzasıyla verdiği genel vekaletname var. Bu vekaletnamede ' Yurt dışında geçici olarak ikamet ettiğimden' diyor. Verdiği adres Pensilvanya. Aradan 15 yıl geçmiş, Türkiye’ye bir türlü gelmiyor. Bu ne biçim geçici ikamet ?''

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.01.2014 09:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol