GÜL'DEN DERSHANE AÇIKLAMASI

"Herkesin fikrini muhakkak ki söylemesi gerekir. Parlamenter süreç içerisinde kanun yapılırken muhakkak ki kanun yapanlar bütün bunları dikkate alacaklardır. Sonunda doğrusu neyse onu yapacaklarına inanıyoruz."

22 Kasım 2013 Cuma 14:43
GÜL'DEN DERSHANE AÇIKLAMASI

 http://www.yuzdeyuzhaber.com/politika/cemaat-iktidar-restlesmesinde-son-tango-h8215.html

http://www.yuzdeyuzhaber.com/politika/ikisi-uyarildi-biri-disiplinde-h8216.html
http://www.yuzdeyuzhaber.com/politika/kirmizi-hali-resmen-kalkti-h8219.html
http://www.yuzdeyuzhaber.com/politika/anket-degil-fisleme-bu-h8220.html
http://www.yuzdeyuzhaber.com/guncel/dogal-afetler-artiyor-peki-ama-neden-h8217.html




BUCA, NARLIDERE, LİMONTEPE, YAMANLAR VE KARŞIYAKA’DA AŞURE DAĞITIMINDA YERALDI, YÜZLERCE ALEVİ VATANDAŞIN ACISINA BİREBİR ORTAK OLDU…

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Samsun'dan karayolu ile geldiği Ordu'nun Ünye İlçesi’nde kırmızı gül yaprakları ile karşılandı. Burada halka hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, "Huzur, istikrar, birbirimize sevgi ve saygı her şeyin başında gelmektedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan karayoluyla Ordu’nun Ünye İlçesi’ne geldi. Burada Kaymakamlık binası önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Gül'e kırmızı gül yaprakları attı. Gül daha sonra vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Türkiye'nin her tarafının birbirinden güzel ve farklı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:

"Yeter ki biz memleketimizin kıymetini, değerini bilelim. Oralarda kardeşlik içerisinde, dostluk içerisinde birbirimize saygı ve sevgiyi muhafaza ederek, memleketimizin şehirlerimizin gelişmesi, kalkınması için el birliğiyle çalışalım. Bugün doğrusu memlekette böyle bir havayı iklimi görmekten de büyük bir memnuniyet görüyorum. Gördüğünüz gibi her yer imar oluyor, yeni yollar, hava alanları, hastaneler, milletimiz, sizler her türlü hizmete layıksınız. Devletin varlığı, kamu görevlilerinin varlığı, siyasetçilerin varlığı, tepeden aşağıya kadar hepimizin varlığı, siz aziz milletimize hizmet içindir. Çok daha güzel beklentilerinizi karşılamak içindir. Onun için huzur, istikrar, birbirinize, sevgi ve saygı her şeyin başında gelmektedir. Eğer aramızda tam tersine çekişmeler, sürtüşmeler olursa, o zaman tabii bunlar buralara yansır bu söylediğimiz hizmetler de geride kalır."

Ünye'de Cumhurbaşkanı'nı karşılayanlar arasında Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği üyeleri de bulundu. Derneği geçmişin izlerini bugünün gençlerine aktarmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. İki yıl önce kurulan dernek, daha çok milli bayramlarda törenlere katılıyor. Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının ardından Fatsa'ya gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

FATSA'DA COŞKULU KARŞILAMA
31 yıl aradan sonra bir Cumhurbaşkanı ağırlayan Ordu'da Abdullah Gül heyecanı yaşandı. Ünye'den Fatsa İlçesi'ne geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:

"Karadeniz'de ilk duyduğum yer Fatsa olmuştu. Dayım doktor olarak buraya gelmişti. Burada doktorluk yapmıştı. O zaman sizin çok sevginizi kazanmış ve o günden bugüne muhabbeti, arkadaşlıkları hep devam eder sizin buradaki büyüklerinizle. Hatırlarım, Kayseri'ye de Fatsa'dan bize fındık gönderirdiniz. Biz tabi Kayseri'de fındığı bilmeyiz o zamanlar. Şimdi artık her yerde her şey var. Bundan 30- 40 sene önce muz, kivi bilinir miydi? Şimdi kivi yetiştiriliyor buralarda. Biz de o zaman fındığı hiç bilmezdik."

DERSHANELER KONUSU
Ardından da Ordu'ya geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu Valisi Kenan Çiftçi’yi makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül’ü valilik binası önünde ellerinde Türk bayrakları ile vatandaşlar karşıladı. Vatandaşları selamladıktan sonra valilik makamına geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada Valilik Özel defterini imzaladı. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin de gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun dershanelerin kapanmasına ilişkin süreçle ilgili değerlendirmelerini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Geçen hafta Erzincan ziyaretinde de bu soru soruldu. Düşüncelerimi aslında geniş bir şekilde söyledim. Biliyorsunuz. Kanun yapma süreci var. Yasa yapma süreci var. Bu yasa yapma süreci içerisinde bütün bunlar tartışılır konuşulur. Önemli olan bir tartışmaların kırgınlıklara ve üzüntülere sebep vermeyecek şekilde yapılmasıdır. Herkesin fikrini muhakkak ki söylemesi gerekir. Herkes kendi açısından doğrularını ortaya koyması gerekir. Parlamenter süreç içerisinde kanun yapılırken de muhakkak ki kanun yapanlar bütün bunları dikkate alacaklardır. Sonunda doğrusu neyse onu yapacaklarına inanıyoruz."

Bir basın mensubunun AK Parti Milletvekili İdris Bal’ın partiden ihraç edilme talebiyle disipline sevk edilmesini sorması üzerine Gül, "Biliyorsunuz ki AK Partinin kurucularındanım. Ama şu anda anayasal görevim icabı benim bu konulara girmem doğru olmaz" dedi.

'TÜRKİYE TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIDIR'
Bir basın mensubunun "Jandarma, emniyet ve MİT'in terör eyleminde kullanılacak 4 aracın peşinde olduğu yönünde bir takım istihbarat raporları var. Bu araçların PKK ve El Kaide bağlantılı olduğu yönünde bilgiler var. Size bu konuda herhangi bir istihbarat raporu ulaştı mı" diye sorması üzerine Cumhurbaşkanı Gül şöyle cevap verdi:

"Tüm bu konularda devletimizin bütün ilgili birimleri teyakkuz halindedir. Teröre hiçbir şekilde müsamaha gösterilmez. Terör hiçbir şekilde de gerekçelendirilemez. Şu anda terörden kurtulması ve istikrarın hakim olması, kardeşliğin barışın bu ülkede hakim olması için bir çalışma yürütülüyor. Bunun önce değerini bilmek gerekir. Ne kadar çok sıcak ortam içinde olursanız o kadar çok çatışma olur. Ne kadar konuşarak problemlerimizi çözelim derseniz o kadar da herkes birbirini daha çok anlamaya başlar. 

Bunu bozucu herhangi bir eylem herhangi bir saldırı söz konusu olursa da güvenlik güçlerimiz bunların hepsi talimatlandı, gereğini yaparlar ve asla müsamaha edilmez. Terörün başka bir ayağı olarak görülen sorduğunuz diğer mevzuda ise dünyanın çeşitli yerlerinde bu tip terör saldırıları olur. Maalesef geçenlerde Beyrut’ta olmuştu ve bundan büyük bir üzüntü duyduğumuzu açıklamalar yaptık. Türkiye her türlü radikalizme karşıdır. Bu konuda çok dikkatlidir. Bugün eğer birisine yapılanı hoş görürseniz yarın o size de yönelir. Onun için Türkiye’nin terörle ilgili pozisyonu tereddütsüz çok sağlamdır ve prensipli bir şekildedir."

Bazı ülkelerde Türkiye'nin Suriye’deki terörle bağdaşık grupları destekliyor veya onlara ortam çıkartılıyor gibi eleştirilerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar Türkiye’ye karşı haksızlıktır. Türkiye kesinlikle terörün ne amaçla olursa olsun her türlüsüne karşıdır. Ve yeri geldiğinde tedbirleri alır. Kendi ülkemiz başta 10 sene önce İstanbul’da bu örgütün saldırılarına karşı karşıya olmuştur ve çok büyük kayıplar vermişizdir. Onun için hangi ismi ne olursa olsun, her türlü terör örgütüne kesinlikle karşıyız. Hiçbir şekilde hoş görmeyiz ve sağlam bir duruşumuz vardır." 





yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.11.2013 14:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol