GÜL ERDOĞAN'IN SENARYOSUYDU AMA TUTMADI!

AKP'nin kurucularından Abdüllatif Şener yine çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Şener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gül'ü aday yapmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını iddia etti.

01 Mayıs 2018 Salı 01:03

İşte Şener'in Halk TV'de 'Türkiye Nereye' isimli programda yaptığı her satırı olay yaratacak açıklamaları:

Genelkurmay Başkanı Sayın Hulusi Akar'ın Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilerek kendisine siyasetle iç siyasetle ilgili bir görev verilerek eski Cumhurbaşkanı'na aday olmamasını istemesi için gönderilmesi çok ilginç bir durumdur. Bu durum şunu anlatıyor; bir askeri vesayeti anlatmıyor tam tersi askerin artık vesayet yapma, siyaset üzerinde vesayet kurma yetkisinin kalmadığını hatta kendi görev alanına çekilme hakkının bile kalmadığını gösteriyor. Bununda ötesinde Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan askerin, Genelkurmay'ın tamamen çöktüğünü gösteriyor. Bir Genelkurmay Başkanı gidip siyasi malzeme oluyor ve hala böyle bir iddia var doğru mu diyoruz, acaba diyoruz. Oysa bu işin acabası falan yok. Bizzat benim öğrendiğin, sağlam yerlerden aldığım bilgilere göre Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile Erdoğan'ın bürokratı İbrahim Kalın, bir helikopterle Sayın Gül'ün konutu değil de çalışma ofisi olarak kullandığı binanın arkasındaki piste iniyorlar ve gidip Sayın Gül ile konuşuyorlar. Konuştukları konu tamamen iç siyasetle ilgili. Bu kesin. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını iletmek suretiyle sayın Gül'e sen bu adaylık işinden vazgeç diyorlar. Bu nasıl bir iştir? Bu nasıl bir Genelkurmay Başkanlığıdır? Bu görevi üstlenmektense o dakika bin kere istifa etmesi gerekn insan seve seve hem de uçarak gidiyor. Bu kadar sevinecek ne var? Bunu reddetmesi lazım.

HER İKİ SENARYOYU DA ERDOĞAN HAZIRLADI!
Gelelim işin diğer boyutuna. Çünkü bunu da düşünmemiz lazım. Erdoğan'ı gayet iyi tanıyorum. İki farklı kompartımandan iki farklı rolü üstlenen kişilerle iki farklı senaryoyu kurgular, senaryonun birinin kendine ait olmadığını göstermek için de diğer senaryoyu kamuoyuna duyurur. Asıl senaryo görünmez. Burada asıl konu Sayın Gül'ün adaylığı niye gündeme düştü? Veya Gül'ü aday olarak piyasaya süren merkezler kimlerdi? Bu sorunun cevabını vermemiz lazım. Sayın Gül'ü Erdoğan piyasaya sürdü. Kompartımanın birinden Gül'ü aday olarak piyasaya sürüyor fakat o adaylık senaryosunun arkasında kendisinin olmadığını göstermek için özellikle de başka bir kompartımandan kamuoyunun çok şiddetli tepkisine sebep olacak ve bu işe kendisinin karşı olduğu inancını pekiştirecek en güçlü argümanlarla işi sürdürüyor ve bu kompartımanda yaşananlar da basına yansıyor, işte iddialar var deniliyor, tartışılıyor vs. Oysa bunların tamamı gerçek.
Biraz empati yaptığınızda da Erdoğan için böylesine hayati bir seçim ve Cumhurbaşkanlığını bırakacak, bırakacak diyorum çünkü şu andaki seçim atmosferine göre bu seçimleri almasına imkan yok işte böyle bir ortamda seçime giderken muhalefet partilerinin aday kurgularını bozmak için uğraşmayacağını düşünebilir misiniz? Yani hiçbirşey yapmayacak, diyecek ki her parti adayını koysun, demokratik bir rekabete girelim, seçimi kim kazanırsa birbirimizi tebrik edelim mi diyecek? Buna inanmak mümkün mü? Benim inanmam mümkün değil. Bu yüzden aday kurgularının bizzat içindedir. Bu nedenle Gül'ün Erdoğan'ın yönlendirmesi, isteğiyle ortaya çıktığını söylüyorum. Ters algı için de diğer olay servis edildi.

PEKİ GÜL ADAY OLSAYDI NE OLURDU?

Gül'ü önermesinin, onun adaylığını istemesinin sebebi seçim kampanyasını istediği gibi yönetecekti. Rekabet istediği gibi olurdu ve kamuoyunda seçimi kaybedecek görüntüsü oluşmazdı. Bu yüzden istiyordu. Düşünün neden Gül'ün adaylığı tartışıldığı dönemde gidip ikna etme senaryosu devreye sokulmadı da asıl Gül'ün aday olmayacağı neredeyse kesinleşmiş gibiyken bu senaryo uygulandı. Oysa başlangıcında çaba harcanması gerekiyordu. Onun için ben her iki senaryonun da Erdoğan tarafından kurgulandığını düşünüyorum. Ama bu olayın Gül'ün aday olmaması ile sonuçlanması sevindiricidir, iyi bir gelişmedir. Ama daha dikkat etmemiz gereken pekçok nokta var.

GÜL VE ERDOĞAN BİRLİKTE KURGULADILAR...
Gül'ün mevcut ziyarete ilişkin tepki göstermemesini de yorumlayan Şener, sözlerini şöyle tamamladı: Abdullah Gül ile Erdoğan'ın anlaştığını bilmemiz gerekir. Bu ihtimali söylüyorum zaten. Sayın Gül 16 Nisan referandumunda tek bir çaba gösterdi mi, tek bir karşı açıklaması oldu mu, hayır. Kendisi ne oy verdi o da belli değil. Dolayısıyla ben bu işi birlikte kurgulandıklarını düşünüyorum.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.05.2018 23:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol