GÖZDE BÜROKRATTAN ŞOK İTİRAFLAR...

AKP'nin gözde bürokratı imar rantını, domuz etine benzetti: Önce tadına baktık. Sonra çok sevdik. Şimdi ise domuz etinin bağımlısı olduk

19 Ekim 2015 Pazartesi 17:02
GÖZDE BÜROKRATTAN ŞOK İTİRAFLAR...

 Geçtiğimiz günlerde bir başbakan yardımcısı başkanlığında yapılan “imar rantlarına” ilişkin yapılan toplantıda AKP’nin gözde bürokratının, “imar rantını” domuz etine benzetip, “Önce tadına baktık. Sonra çok sevdik. Şimdi ise domuz etinin bağımlısı olduk” sözleri toplantıda soğuk rüzgârların esmesine neden oldu.

17 Aralık yolsuzluk yolsuzluk operasayonu AKP’li bakanların yanı sıra 13 yıllık AKP iktidarı döneminde bir çok usulsüz işleme imza atan bürokratları da tedirgin etti.
DOMUZ ETLİ YOLSUZLUK İTİRAFI

Bu süreçte bir çok bürokrat, muhalefet partilerine “yolsuzluk dosyası” taşırken, bazıları da toplantılarda yolsuzluk itiraflarında bulunmaya başladı. Bu itirafların en ilginçlerinden biri ise, geçtiğimiz günlerde bir başbakan yardımcısı başkanlığında yapılan “imar rantlarına” ilişkin yapılan toplantıda geldi. AKP Hükümeti’nin, gözde bürokratı, “imar rantını” domuz etine benzeterek, “Önce tadına baktık. Sonra çok sevdik. Şimdi ise domuz etinin bağımlısı olduk” değerlendirmesinde bulunması dikkat çekti.


İlginç toplantının hikayesi şöyle:

“EVET, HER ŞEYİ KONUŞALIM”

Devletin resmi tutanakları ile kayıt altına alınan toplantı, 2014 yılının son aylarında gerçekleşti. Bir başbakan yardımcısı başkanlığında yapılan toplantıya, bir ekonomibakanı, Ankara ve İstanbul gibi büyük illerin belediye başkanları, Çevre Şehirlik Bakanlığı’na bağlı bazı bürokratları ile Hazine bürokratları katıldı.

Toplantının konu başlığı ise “kentsel rantların engellenmesi” olarak belirlendi. Toplantının açılışında konuşan başbakan yardımcısı, AKP Hükümeti’nin en çok eleştiriyi kentsel rantlar konusunda aldığını belirterek, bu konuda herkesin görüşlerini açıklamasını istedi.

Hatta Başbakan yardımcısı, “Evet arkadaşlar, bugün burada herşeyi konuşalım. Eteğimizdeki taşları dökelim” diyerek, belediye başkanı ve bürokratlara rahat konuşmaları konusunda cesaret veriyor.
“YOLSUZLUK DOMUZ ETİ GİBİDİR”

Bir kaç başkanın, konuşmasının ardından AKP’nin gözde bürokratlarından birisi söz alarak, imar rantını İslami terimlerle açıklamaya çalışıyor. Bürokrat, İslam dininde domuz eti yemeğinin haram olduğunu hatırlatarak, ancak ölmek üzere olan bir insanın sadece ölmeyecek kadar yeme hakkı olduğunu dile getiriyor. Ve AKP’nin gözde bürokratı ardından yolsuzlukları domuz etine benzeterek şu değerlendirmeyi yapıyor:
"HEPİMİZ DOMUZ ETİNİN BAĞIMLISI OLDUK"

“Bizler de, ilk zamanlar domuz etinden uzak durduk. Ancak, ilerleyen zamanlarda davanın ayakta kalması için bir parça domuz eti yedik. Bir süre sonra ise bu etin çok lezzetli olduğunu düşünmeye başladık. Ve eti, her yerde kullanmaya başladık. Bir imza ile milyon dolarlık rantlar oluşturduk. Bu hoşumuza da gitti. Sadece kendimiz değil, ailemize, yakınlarımıza da domuz eti ikram etmeye başladık. Sonunda hepimiz domuz etinin bağımlısı olduk.”


AĞIR BİR DEĞERLENDİRME OLDU

Başkanın bu sözleri salonda, buz gibi havanın esmesine yol açtı. Toplantıya başkanlık eden başbakan yardımcısı, “Biraz ağır bir benzetme oldu. Şimdi de neler yapabiliriz onu konuşlım arkadaşlar” diyerek sözü, toplantıda bulunan başkanlara verdi. Bu sırada bir belediye başkanının, kayınvalidesinin hayatını kaybettiği haberi geldi ve başkan toplantıdan erken ayrıldı. Toplantıda, kamu kurumlarının kentsel rantlara önlemeye yönelik teknik çalışma yapması kararalaştırıldı. Ardındana da toplantıya son verildi. Toplantıya ilişkin de tutanak tutuldu.

Hüseyin Özay/Taraf

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.10.2015 17:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
B AVCI 2015-10-19 19:44:28

Hasta ne dediğini bilmeyen kişileri konuşturuyorlar . Onlara benzeyen. Hastalarda yorum yapıyor. Çok acı Yazıklar olsun .Bunlar tedavi olmalı.