GÖKÇEK, BU KEZ SELİN'İ HEDEF GÖSTERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,Gezi Parkı hakkında tweet atan BBC muhabiri Selin Girit'e yüklendi.

24 Haziran 2013 Pazartesi 14:14
GÖKÇEK, BU KEZ SELİN'İ HEDEF GÖSTERDİ

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu kez de Gezi Parkı hakkında tweet atan BBC muhabiri Selin Girit'e yüklendi. Gökçek, Girit'i İngiltere'ye ajanlık yapmakla suçladı.

Gezi Parkı direnişine karşı mesajlar atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu kez direnişe ilişkin haber yapan bir gazeteciyi hedef aldı. BBC Türkçe Servisi’nde çalışan Selin Girit isimli gazetecinin twitter hesabında katıldığı bir forumda paylaştığı “Duran adam değil, durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım. Tüketmeyin. Altı ay tüketmeyin. Dinleyecekler” mesajını ve “Taksim'de bize bunu yapan polis Doğu'da neler yaptı? Roboski'yi, KCK davalarını unutmadık. Bu hepimizin özgürlük mücadelesidir” mesajını kendi takipçilerine gösteren Gökçek, daha sonra Selin Girit yüklendi.

Gazeteciye vatan hainliği suçlaması Girit’i twitterda paylaştığı “altı ay tüketmeyin” mesajından yola çıkarak “vatan hainliği”yle suçlayan Gökçek, Girit’in BBC’de çalışmasında yola çıkaraksa İngiltere başta olmak üzere yurt içinden kiralanan ajanlarla Türkiye’nin ve ekonomisinin çökertilmek istendiği iddiasında bulundu.

Vatandaşların Selin Girit'e tepki göstermesini isteyen Gökçek şu cümleleri kullandı: "Tüm vatandaşlarımızı Selin Girit'e demokratik tepki göstermeye davet ediyorum. Unutmayalım ki bu tepkiler İngiltere'ye mutlaka ulaşacaktır.

#İNGİLTEREADINAAJANLIKYAPMASELİNGİRİT ülkesini seven herkesin bu sloganı TT etmesini istirham ediyorum. Çünkü bu tepki yurt dışından duyulacak" şeklinde tweet attı.

SELİN GİRİT BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEDİ

Melih Gökçek’in bu tweetleri ardından BBC muhabiri Twitter hesabından şunları yazdı; #Yoğurtçu forumundan bildirdiğim tweetler nedeniyle @06melihgokcek tarafından hedef gösterildim. #basinozgurlugu pic.twitter.com/cX25vVmFN4"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.06.2013 14:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol