GÖKÇEÇ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNDE ŞOK TEKLİF!..

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile Melih Gökçek arasında yapılan görüşmeye dair çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı.

08 Ekim 2017 Pazar 10:48

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' gerekçesi ile AKP'li il ve ilçe başkanlarının ardından belediye başkanlarının da istifasını istemesi ile gözler AKP'li başkanlar çevrildi .

Önce Kadir Topbaş, ardından da Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş istifa etti. Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanları arasında Melih Gökçek'in de olduğu iddiası ile bir anda tüm gözler Ankara'ya döndü.

Erdoğan'dan Gökçek'e "Daha fazla uzatma, istifa et" mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'a ziyareti öncesi gazetecilerin Gökçek'in de istifasının istendiği sorusu üzerine "Böyle bir durum söz konusu değil ancak olmayacağı anlamına gelmez" dedi. Erdoğan'ın bu açıklaması Gökçek'e yönelik zorluk çıkarmadan istifa etmesi sinyali olarak yorumlandı. 

İRAN DÖNÜŞÜ ZİRVE

Erdoğan'ın İran yolculuğu öncesi yaptığı bu açıklamanın ardından kamuoyunda bir kesim Gökçek'in koltuğu burakacağını ileri sürerken, bir kısmı ise Gökçek'in direneceğini ve kolay kolay teslim olmayacağını savundu. Nitekim Erdoğan'ın İran dönüşü Saray'da gece yarısı Gökçek'i görüşmeye çağırması istifanın kesinleştiği şeklinde yorumlandı. Hatta AKP'yi en yakından takip eden gazetecilerden Abdülkadir Selvi, canlı yayında Gökçek'in istifa ettiğini açıkladı.

Ancak zirveden istifa kararı çıkmadı. Gökçek görüşmenin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada Saray'ın karşısına yapılacak müze projesi hakkında Erdoğan'a bilgi verdiğini savundu. Ahmet Hakan ise bugün o zirvede Erdoğan'ın Gökçek'e Twitter'i yasakladığını yazdı. 

O görüşmede istifa çıkmadığı gibi, Erdoğan'ın görüşme öncesi sarfettiği ‘Ya ihraç ya soruşturma’ restinin aksine, Gökçek'le görüşmesinin ardından Afyonkarahisar'da AKP kampında yaptığı konuşmada bir adım geri atarak “Değişimde kararlıyız. Belediye başkanlarının bazılarının dinlendirilmesi ya da başka görevlerde değerlendirilmesi gerekiyorsa karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız” noktasına geldi.

GÖKÇEK ŞANTAJ MI YAPTI?

Erdoğan'ın 'Ya istifa ya ihraç' noktasından 'mutabakatla gereğini yapma' noktasına nasıl geldiği hakkında çarpıcı bir iddia ise Abdullah Gül'ün eski danışmanı ve Yeni Çağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'dan geldi. Takan, Erdoğan-Gökçek görüşmesinde Gökçek'in Binali Yıldırım ile Berat Albayrak arasındaki gerginliği gündeme getirerek "İsterseniz ben sizi rahatlayım. Ben oraya geçeyim." dediğini ancak Erdoğan'ın "Ben sizden öneri istemiyorum. Size öneri sunuyorum" diyerek bu teklife karşı kapalı olduğunu bildirdiğini yazdı.

Erdoğan-Gökçek görüşmesi tam olarak Takan'ın AKP'li kaynaklarına dayandırdığı iddiadaki gibi mi erçekleşti bilinmez, ancak Erdoğan'ın görüşme sonrası söylemindeki değişiklik, içerideki 'pazarlığın' sıkı geçtiğini gösteriyor.  

Takan'ın bugünkü 'Gökçek pazarlık çıtasını yüksek tuttu' başlıklı yazısında görüşme hakkında yer alan bilgiler şöyle:

Melih Gökçek kaç vakte kadar gider?.. Falcı değiliz. Her şey ortada. R. Erdoğan'ın istifa talebinden geri adım atmadığı da görülüyor. Yaklaşık 2 saat süren gece yarısı saray buluşmasında çok sıkı pazarlıklar yapıldığı da kesin. Nasıl bir pazarlık yapıldığına ve tarafların ellerindeki kozlar hakkında fikriniz olsun diye saray kaynaklarından ulaştığım perde arkasından özel bir not vereyim. Görüşmenin en hararetli anında Melih Gökçek konuyu Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji Bakanı damat Berat Albayrak arasındaki uyumsuzluk ve süre giden kavgalara getirir ve şöyle der; "İsterseniz ben sizi rahatlayım. Ben oraya geçeyim." Gökçek'in "orası" diye kastettiği yer Binali Yıldırım'ın koltuğudur. Erdoğan, "Ben sizden öneri istemiyorum. Size öneri sunuyorum" diye istifa talebini yineleyip o bölümü kapatır.

Böyle bir pazarlık kabul edilse bile Gökçek'in Başbakanlık koltuğuna oturması mümkün mü?.. Hayır. Milletvekili olmadığı için Anayasa izin vermiyor. Peki dosyacılığı ve çok sıkı pazarlıkçılığıyla meşhur Gökçek bu teklifi neden yapıyor?.. Bunun tercümesi ve Gökçek'in neleri kastettiğini iktidar çevreleri çok iyi biliyor. Ankara'da gazetecilerin bile kulağına gelenlerden daha fazlasını Gökçek'in bildiği herkesçe malum. Melih Gökçek, R. Erdoğan'a karşı çok hassas bir hamle yapmış. Bakalım karşılığı nasıl gelecek?..

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol