'GEREKİRSE CAMİ BİLE YIKARIZ'

Erdoğan, ODTÜ olaylarına tepki gösterdi.

22 Ekim 2013 Salı 13:19
'GEREKİRSE CAMİ BİLE YIKARIZ'

 Başbakan Erdoğan ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili, " Yol medeniyettir. Medeni olmayanlar yolun kıymetini bilmezler. Yol engel tanımaz. Önünde cami bile olsa o camiyi yıkarız gideriz camiyi başka yerde inşa ederiz. Bundan nasibi almayanlar bunun önüne geçmek istiyor. Bakıyorsunuz birileri ağaç kesiliyor, ağaç sökülüyor diyor. Biz bireye hizmet vermiyoruz. Biz ammeye hizmet veriyoruz, kamuya hizmet veriyoruz." dedi.

İmralı ile ilgili de konuşan Başbakan, " İmralı'ya kim gider kim gelir bunun kararını vermek hükümete aittir. Hükümet ister gönderir ister göndermez. Hiçbir zaman şu ya da bu nedenle hükümete kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Bu yetki hükümetindir, Adalet Bakanlığı'nındır. Herkes haddini bilecek. Bizim yetkilerimizin ne olduğunu biliriz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşma yaptı.  İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"TEDBİRLERİMİZİ ALDIK"

Lübnan'da kaçırılan iki pilotomuz uzun uğraşlarımız, hassas çabalarımız neticesinde serbest kaldılar. Pilotlarımız kaçırıldığı günden itibaren büyük gayret ortaya koyduk. Çalışmaları gizli yürütmek gerekiyordu. Meselenin hassas boyutunu dikkate almadan yapılan yorumlar zaman zaman işimizi zorlaştırdı. Lübnan devletine, Katar devletine bizimle aynı hassasiyeti paylaştığı için şükranlarımızı sunuyorum.Bir daha böyle üzücü hadiselerin yaşanmaması için tedbirlerimizi arttırdık. Büyük devlet olmanın zaman zaman külfetleri de vardır. Meyve veren ağaç taşlanır. Türkiye ekonomisi ve demokrasisi arttıkça bunu hazmedemeyenler Türkiye'yi hedef alacaklardır. Bu bölgede güçlü Türkiye olmaması için her yola başvuran odaklar vardır. İçeride olduğu kadar dışarıda da tuzaklar kurulmuştur. Terörü besleyen, onları koruyan kollayan çeşitli araçlarla Türkiye içinde tahriklere girişen odaklara karşı hukuk içinde mücadele veriyoruz.

"HERKES HADDİNİ BİLECEK"

Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak ülke değildir. Bugüne kadar buna müsade etmedik ve bundan sonra etmeyiz. Malum çevreler özellikle sistemli şekilde yürütülen kampanyaları bilmediklerimizi sanıyorlar. Hepsini biliyoruz.

Türkiye bu tuzaklara düşüp rotasını değiştirecek bir ülke değildir.  İmralı'ya kim gider kim gelir bunun kararını vermek hükümete aittir. İster gönderir ister göndermez. Hiçbir zaman şu ya da bu nedenle hükümete kimsenin rota çizme yetkisi yoktur. Bu yetki hükümetindir, Adalet Bakanlığı'nındır. Herkes haddini bilecek. Bizim yetkilerimizin ne olduğunu biliriz. Bazı konularda sessizliğimizi koruyorsak başkaları tarafından prim kabul edilmesin. Hiçbir ülkenin zararını kendi karımız olarak görmeyiz.

"GÜÇ HIRSI İÇİN KARDEŞİMİZİ SATMAYIZ"

Bir varil petrol için, güç ve hırs için kardeşini satacak kardeşini hançerleyecek bir millet değiliz. Bu coğrafyadaki herkes bizim her şart altında hakkı, adaleti, barışı savunacağımızı bilsin. Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye'nin hedefleri var. Türkiye'nin değişmez insani ve vicdani ilkeleri var. Geçmişte zaman zaman Türkiye sözünü saklamış olabilir. Türkiye insani ve vicdanı ilkelerini geri plana atmış olabilir. AK Parti hükümeti döneminde Türkiye söyleyecek sözü olan ülke konumuna yükseldi. İçeride ve dışarı da koro halinde yürütülen kampanyalar Türkiye'ye zarar veremez. Biz hakkı savunmaya devam edeceğiz.

"TÜRKİYE'YE MİLLET KARNE VERİR"

Avrupa Komsiyonu ilerleme raporu yayınladı. Raporda yer alan tespitleri not ettik. 2013 ilerleme raporu bizim için karne değil. Türkiye'ye karne verecek olan milletimizin kendisidir. AB'nin müzakere sürecindeki isteksiz ve oyalayıcı tavrını bu raporda görmek isterdik.

"CAMİ BİLE OLSA YIKARIZ"

Önümüzdeki hafta salı günü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını kutluyacağız. Marmaray hizmete hazır hale geldi salı günü İstanbul'da muhteşem törenle bu eserin açılışını yapacağız. Boğazın 62 metre derinliğinden geçen raylı sistemle dünyada örneği ortaya koyuyoruz.Bunu hazmedemeyenler var. Bakıyorsunuz birileri ağaç kesiliyor, ağaç sökülüyor diyor. Biz bireye hizmet vermiyoruz. Biz ammeye hizmet veriyoruz, kamuya hizmet veriyoruz. Tüm insanlık üçüncü köprüden yararlanacak. Oradan 200-300 ağaç kesersin 3 milyon,4 milyon ağaç dikersin. Dünyaya sizin gözünüz kör. En ileri ülkelere git ormanlar içinden yolların nasıl geçtiğinizi görürsünüz. Yol medeniyettir. Medeni olmayanlar yolun kıymetini bilmezler. Yol engel tanımaz. Önünde cami bile olsa o camiyi yıkarız gideriz camiyi başka yerde inşa ederiz. Bundan nasibini almayanlar bunun önüne geçmek istiyor.

"BİZ YOL YAPARIZ CHP YOLSUZLUK YAPAR"

ODTÜ'de her şey yapılmış. Belediyeler plan yapar uygulamaya sokar. Burada birileri çıkıyor yolu engellemek istiyor. Kim yolsuzlukların mimarı olan CHP. Onların anlayışında yol yok yolsuzluk var. Biz yol yaparız onlar yolsuzluk yapar. Bu sıkıntıların aşılabilmesi için, tıkanıkların açılabilmesi için bunların yapılması lazım. Birleri ön kesiyor diye biz durmayız. Eskiden yolu eşkıyalar keserdi şimdi de modern eşkıyalar yol kesiyor. 

2014 BÜTÇESİ

Ak Parti olarak 12. bütçemizi hazırladık. Aralık sonuna kadar bu bütçeyi müzakere edip yasalaştıracağız. 2014'te iki seçim olmasına rağmen seçim ekonomisi kavramını Türkiye gündemine yaklaştırmıyoruz. 2002 yılında turizm geliri 8,5 milyar dolardır. 2012 yılında turizm gelirini 26 milyar dolara ulaştırdık. 2013 yılının ilk 8 ayında Türkiye turizmde önemli gelişme yaşadı. Gelirimiz 19 milyar dolara ulaştı. Bu yıl 24 milyon turist ülkemizi ziyaret etti. Türkiye Tayland ve Hong Hong'un ardından turizm gelirini dünyada en çok arttıran üçüncü ülke oldu. Mardin turist falan görmezdi. Bu bayramda Mardin'in otelleri doldu.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Biz açıkladığımız paketin yasama organı tarafından ele alınacağı tüm başlıkları toplu olarak Meclis'e gönderiyoruz.

ASKERLİĞİN KISATILMASI

Dün hükümet sözcümüz ifade etti.yedek subaylık ve 6 aylık askerlik aynı kalmak suretiyle askerlik 16 aydan 12 aya indirildi . Biz TSK'nın da fikrini alırız ama nihai kararı biz veririz. Bunun üslubu çalışma şekli budur. Bunu kaşımaya çalışan demokrat göründüğü halde demokrasi karşıtı siyaset anlayışı var.

"MEMNUN OLDUĞUMUZ BÜROKRATIMIZA SAHİP ÇIKARIZ"

Zaman geliyor MİT müsteşarımızla uğraşıyorlar. İçeriden de dışarıdan da uğraşan var. Biz memnun olduğumuz bürokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız. Onun icazetini de birilerinden almayız. TSK ile de uğraşanlar var. Biz Genelkurmay Başkanımız'la her hafta tüm durumları değerlendiririz ve atılması gereken adım varsa atarız. Kimse TSK'yı zan altına sokma girişiminde bulunmasın. Yıllarca bizler istihbarat örgütlerinin nasıl çalıştırıldığını biliyoruz.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.10.2013 18:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol