"GEÇMİŞİMİZLE YÜZLEŞECEĞİZ..."

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da konuşuyor. İşte Kılıçdaroğlu'nın konuşmasından satır başları:

31 Mayıs 2011 Salı 13:41

 Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da konuşuyor. İşte Kılıçdaroğlu'nın konuşmasından satır başları:

Bu ülkeyi hepimiz seviyoruz. Hepimiz saygı duyuyoruz. Geleceğimiz için çaba harcıyoruz. Ayrılık gayrılık bizim kitabımızda yok. 

Diyarbakır'a Sayın Erdoğan geldi, bir söz verdi. Bir genç "buraya fabrika yap" dedi. Bir, iki, üç söyledi. En sonunda Erdoğan, "Kardeşim biz buraya fabrika yapmayacağız" dedi. Yıl 2005'i. Erdoğan "Eski Diyarbakır Cezaevi yerine modern cezaevi yapacağız" dedi.

Kemal kardeşiniz size yeni bir hapishane değil, fabrika sözü veriyor. 

Eski hapishanede dramlar yaşandı, büyük acılar yaşandı. Orayı bir müze haline getireceğiz. Diyarbakır'a gelenler o acıları görecek. Geçmişimizle yüzleşeceğiz. Acılarımızı paylaşacağız. 

Diyorlar ya faili meçhuller bitti. 110 tane faili meçhul var. Dur ihtarına uymadığı için öldürülen kişi sayısı 315. Cezaevinde tutuklu olup tedavi için izin verilmeyen kişi sayısı 212 kişi. Tutuklu sayısı 2005'te 28 bin kişi, 2009'da 52.512 kişi. Hüküm giymemiş bu kişiler. 

Taş attı diye yüzlerce çocuk tutuklandı. 

Daha düne kadar CHP statükocu diyorlardı. Ezberini bozdum, kimyasını bozdum. Gördü ki biz değişimciyiz, demokrasiyi getireceğiz.

6 önerge verdik, reddettiler. Faili meçhulleri görmezlikten geldiler. 

Yüzlerce kayıp var. Kayıplar için gelin komisyon kuralım, kayıpları bulalım dedik. İstanbul'da kayıplarla ilgili bir derneği ziyaret ettim. Ağlayan bir anne "Çocuğum kayıp, öldürüldüğünü biliyorum. Ama mezarını görmek istiyorum. Hiç değilse başında bir Fatiha okuyayım" dedi. Komisyon kuralım dedik. Geldi mi? Gelemez çünkü o değişimden yana değil.

Gel arkadaş yüzde 10 barajını indirelim dedik. Geldiler mi? Hayır. Çünkü bunlar demokrat değil, milli iradeye inanmıyorlar. Biz demokratız, özgürlükçüyüz, halktan yanayız. 

Ahmed Arif ne diyor? Adiloş Bebe'de "Bunlar engerekler ve çiyanlardır, Bunlar aşımıza göz koyanlardır, Bunları tanı, Tanı da büyü" diyor Adiloş Bebe'ye...

Halkın iradesine saygı göstereceğiz. Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarını aylarca hapiste tutuyorlar. Hatırlarsınız kelepçelediler, sıraya dizdiler, fotoğraflarını çektiler, medyaya servis yaptılar. Eğer halkın iradesine saygılıysanız o insanları aylarca tutukluyorsunuz? Aylarca neden tutuklandıklarını bilmiyorlar. Bu ucubeyi de hukuk sistemimizden kaldıracağız. 

Uygar bir ülkede olması gereken yargı sistemini getireceğiz. Çocuklarımızı, kadınlarımızı gençlerimizi koruyacağız. Her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı bir Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. 

Siz Hakkari'ye, Diyarbakır'a, Siirt'e gidemezsiniz diyorlardı. İşte geldik arkadaşlar. Esnafa da merhaba dedik. Ama bir şeyde haklılar. Biz yeteri kadar Diyarbakır'a gelmedik, yeteri kadar derdinizi dinlemedik. Ankara'da oturduk, bize oy verin dedi. Şimdi bunu değiştiriyoruz. Yeni bir CHP, daha özgür bir Türkiye, özgürlükçü bir parti, demokrasiyi içine sindiren bir parti. Daha çok geleceğiz, daha çok konuşacağız, daha çok çayınızı içeceğim. 

Diyarbakır'da konuşurken Avrupa'nın kabul ettiği, bizim de Meclis'ten 1988'de geçen çağdaş bir yönetim olan yerel yönetimler özerklik şartlarını getireceğim dedim, hemen bakın sen Türkiye'yi bölüyorsun dediler. Buradan söylüyorum Türkiye bir bütündür, hiçkimse bölmek istemiyor. Bu coğrafyada hepimiz kardeşçe, huzur içinde yaşayacağız. 

Sizin mitinginizde niye bayrak yok diyor. Bayrak bu ülkenin 73 milyon yurttaşın ortak paydasıdır. Bayrak hepimizin bayrağı, onuru, şerefidir. Onun üzerinden politika yapmak bölücülüktür, en büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan'dır. 

Diyarbakır neyse İzmir de odur. Bitlis neyse Trabzon da odur. Biz niye bölünelim, bölenlere karşı direniyoruz. Bölücü olan belli, Ankara'da oturuyor. Kimliği de belli. Adı da Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Hakkari'den bir muhtar geldi. Biz ülkemizi seviyoruz, bu kanı durdurun artık dedi. Size bir sözüm var. Bedeli ne olursa olsun. Barışı getireceğim, Türkiye'yi cennete çevireceğim. 

Diyarbakır'da hapishane sözü veren bir Başbakan var. Eğer siz hapishane istiyorsanız Eyvallah, gider 12 Haziran'da oyunuzu verirsiniz. Eğer hapishane değil, fabrika istiyorsanız sırtınızı AK Parti'ye döneceksiniz, 6 oku göreceksiniz, yeni CHP'yi göreceksiniz. 

Recep Tayyip Erdoğan ilginç bir insan. Geliyor diyor ki Kürt sorunu var, bu sorun benim sorunum. Sonra bir bakıyoruz böyle bir sorun yoktur diyor. 

Böyle bir sorun var mı? Millet mi doğruyu söyler, Recep Tayyip Erdğan mı? Böyle bir sorun var, o sorunu çözmek Kemal Kardeşinizin görevi olacaktır. 

Diyarbakır'a önem veriyorum diyor. Allah aşkına 1,5 milyona ulaşan Diyarbakır'da sivil havalimanı var mı? Oylarınızı aldılar size verdikleri sözü tutmadılar. Oylarınızı aldılar size sırtınızı döndüler. Oy verseniz de vermeseniz de sizin sorununuzu çözeceğiz. Bizim için yandaş yok sadece vatandaş var. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol