FUAT AVNİ'DEN ŞOK İDDİALAR!

Twitter fenomeni Fuat Avni’den İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Fethullah Gülen’in de memleketi olan Erzurum’da yeni bir algı operasyonu için düğmeye bastığını iddia etti.

07 Ekim 2014 Salı 14:02
FUAT AVNİ'DEN ŞOK İDDİALAR!

 Twitter’da yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin gündemini sarsan Fuat Avni’den bomba iddialar geldi. 17 Aralık sürecinden sonra Hükümetin Emniyet mensuplarına yönelik algı operasyonlarının birçok ilde mahkeme kararlarıyla çöktüğünü belirten Fuat Avni Hükümetin 'HSYK seçimlerini kaybedersek' korkusu taşıdığını iddia etti.

Fuat Avni İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Erzurum ile özel olarak ilgilendiğini söyleyerek şu iddiaları ortaya attı:

"KÇG'nin 'ağababaları'ndan Ala, Erzurum'la özel ilgileniyor. Erzurum Valisi ve Emniyet Müdürü ile sık sık görüşen Ala, operasyon istiyor. Erzurum'da başsavcı Ahmet Çiçekli'nin bizzat takip ettiği sözde 'usulsüz dinleme' dosyası üretilen sahte delillerle dolu. 'Ayarlanmış Dosya'nın savcısı Metin Özyurt'tu. A.Çiçekli bir an önce işlem yapması şartıyla dosyayı Özyurt'tan alıp Faruk Mert'e verdi.

‘DELİLLER YETERSİZ DİYE İŞLEM YAPILMAYINCA…’

Dosyayı inceleyen Faruk Mert, 'Deliller yetersiz' diyerek işlem yapmayınca dosya memur suçlarına bakmayan savcı Volkan Kavukçu'ya verildi. Volkan Kavukçu, Yargıda Birlik Platformu'nun temsilcisidir. Çiçekli, Kavukçu'ya 12 Ekim öncesi operasyonun başlatılması talimatını verdi.

‘HSYK ADAYLIĞININ DİYETİNİ ÖDEYECEK’

Çiçekli, HSYK adaylığının diyetini ödeyecek. Dinlemeler hakim kararı ile ve hukuka uygun olduğundan operasyonu başlatacak savcı bulamıyor. Ala tarafından sürekli baskı yiyen Çiçekli, başsavcı yapılacağı sözü verilen Volkan Kavuklu'ya dosyayı ihale etmiş gözüküyor.

‘YARGIDA BİAT İSTENİYOR’

Çiçekli, sadece usulsüz operasyon başlatmak için değil Erzurum Belediyesi'nin yolsuzluk dosyasına takipsizlik vermek için de uğraşıyor. Yakın zamanda AKP'nin Yargıda Birlik Platformu temsilcilerini hukuksuz işlerde nasıl kullandığı ortaya çıkacak. Yargıdan biat isteniyor."

İşte Fuat Avni’nin attığı o tweetler:

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.10.2014 14:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol