'FETÖ Kumpasının Suç Ortağı Bülent Arınç'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Bülent Arınç’ı FETÖ'nün Kozmik Oda kumpasının ortağı olmakla suçladı.

22 Kasım 2019 Cuma 06:10

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Komisyonda görüşülen Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerine söz aldı.

Çıray, FETÖ’nün 2009 yılında ‘Bülent Arınç’a suikast yapılacak’ iddiasıyla Genelkurmay Başkanlığı’ndaki Kozmik Oda’ya girmesine değinerek, Bülent Arınç’ı FETÖ’nün suç ortağı olmakla suçladı.

2012 yılının Ocak ayında dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklandığını hatırlatan Çıray, “Kozmik oda kumpasının ortağı Sayın Bülent Arınç’ın bugüne kadar bu konuda tek kelimeyle ifadesi bile alınmadı. Ne hikmetse bizim FETÖ Komisyonunda yazıp çizdiğimiz bütün bu gerçekler bizde var ama Meclis’in şeylerinde bulunamıyor. İktidar partisinin en has adamları bile suçluların para karşılığı aklandığı bir FETÖ borsasının varlığından bahsediyor. Bunu Adalet ve Kalkınma Partili saygın milletvekilleri söylüyor. Yani Türkiye'nin hem içeride, hem dışarıda bir kuşatma içinden geçtiğinden şüphe yok.” ifadelerini kullandı.

"ONLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Damadı FETÖ'den yargılanan ve bir süre önce verilen mahkeme kararı da çok tartışılan Arınç, FETÖ'cülerin ihraç edilmesine dair yaptığı açıklamalarıyla da hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de AKP'liler tarafından tepki çekmişti. Arınç, “KHK bir faciadır. Katıldığım televizyon programlarında KHK'ya dikkat çekmek için Yüksek İstişare Kurulu (YİK) maaşımın yarısını öğrencilere burs olarak, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğimi söylemiştim. Çok eleştirildim fakat ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek istedim. Bu felaketi yaşayan insanlara acıyorum ve onlara merhamet ediyorum ve onlardan özür diliyorum.

Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilen bir kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilmiş başka bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Kırıkkale’den yumurta getirip kapı kapı dolaştıran bir genel müdür yardımcısı gördükçe ben felaket görüyorum. Bir benzinliğe gittiğim zaman bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğümde acı duyuyorum.” demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.11.2019 06:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol