'FETÖ-AKP YENİDEN ANLAŞTI!'

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. AKP ile FETÖ'nün görüşmeler yaptığını öne süren Özdağ, bazı konularda mutabakata varıldığı iddialarını hatırlattı.

30 Mayıs 2017 Salı 00:21

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “FETÖ hem devletin kılcal damarlarına sızacak hem Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi nerede olduğunu ancak Sözcü gazetesinden öğrenecek. Bunu akıl ile izah edemezsiniz. Sözcü tutuklamaları FETÖ ile mücadelenin sulandırılmasıdır. Halkın gözünde FETÖ ile mücadelenin itibarsızlaştırılmasıdır” dedi.

Bağımsız Gaziantep Milletvekili Özdağ, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz darbe Girişimi’nin ardından yürütülen FETÖ ile mücadele sürecine değinen Özdağ, “FETÖ’ye karşı mücadele sistemli, belirli ölçütleri olan uzun vadeli ve stratejik nitelikli olmaktan çok uzaktır. FETÖ’ye karşı mücadele daha çok Erdoğan’ın kişisel bir intikam mücadelesi zeminine inmiş ve adeta kişiselleştirilmiştir” dedi.

“AKP’NİN FETÖ’NÜN TEMSİL ETTİĞİ TEHDİDİN BOYUTUNU ANLAMADIĞI GÖRÜLMEKTEDİR”

15 Temmuz’dan sonra 154 bin 694 kişinin şüpheli olarak sorgulandığını, 50 bin 136 kişinin tutuklandığını, 45 bin 708 kişinin hakkında adli kontrol kararı alındığını belirten Özdağ, “Bu rakamlar ilk bakışta ciddi bir mücadele etkisi yaratmaktadır. Ancak önemli olan sayıların niceliği değil, niteliğidir. FETÖ ile mücadelenin ne yazık ki sorunu çözecek ilkeleri olmadığı sadece erteleyecek, geciktirecek bir yaklaşımla ele alındığı görülmektedir. AKP’nin FETÖ’nün temsil ettiği tehdidin boyutunu hala anlamadığı görülmektedir. Erdoğan dahil konunun ciddiyetinin anlaşılmadığı Reşat Petek gibi FETÖ’den ‘yüce’ diye bahseden Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının adeta halkla ilişkiler sorumluluğunu üstlenmiş bir şahsiyetin sözde Darbe Araştırma Komisyonu başkanlığına getirilmesinden görülmektedir. O da çıkıp Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehdidi ortaya koymak yerine sahte belgeler ile kendince muhalefete gol atma peşinde koşmaktadır. Darbe komisyonu raporu yerine ortaya kötü bir AKP propaganda broşürü çıkmıştır” şeklinde konuştu.

SÖZCÜ TEPKİSİ

FETÖ ile mücadele sürecinin çöktüğünü söyleyen Özdağ, “En son Sözcü gazetesine yapılan saldırı, AKP’nin FETÖ ile mücadeleyi bırakarak, FETÖ ile mücadele kisvesi altında parlamenter demokrasiyi savunan muhalefete baskıya başladığını göstermektedir. FETÖ hem devletin kılcal damarlarına sızacak hem Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi nerede olduğunu ancak Sözcü gazetesinden öğrenecek. Bunu akıl ile izah edemezsiniz. Sözcü tutuklamaları FETÖ ile mücadelenin sulandırılmasıdır. Halkın gözünde FETÖ ile mücadelenin itibarsızlaştırılmasıdır. Acaba bazı çevrelerde dile getirilen AKP ile FETÖ’nün bir kanadı arasında görüşmelerin yapıldığı ve hatta bazı konularda mutabakatlar sağlandığına dair bilgilerin bir gerçeklik zemin var mıdır?” değerlendirmesinde bulundu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.05.2017 00:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
HAN HAN 2017-06-01 19:05:40

ÖZDAĞ DENEN FETÖ İTİ HAVLASIN DURSUN UALN O KAFİRİN ÇOCUKLARI SİZ OLDUNUZ MERAL DENEN ŞILLIKLA BİRLİKTE