FETHULLAH HOCA ÇOK KIZDI...

Fethullah Gülen, kendisi üzerinden cemaatine saldıranları bakın neye benzetti?

16 Haziran 2011 Perşembe 15:16
FETHULLAH HOCA ÇOK KIZDI...

 Seçim sonrası AK Parti-Gülerce-Gülen arasındaki trafik hızlandı. Gülen kendisi hakkında konuşanları kudurmuş kurtlara benzetti. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Fethullah Gülen, kendisi üzerinden cemaatine saldıranları "kudurmuş kurtlara" benzetti. Bir konuşmasında gıybet (dedikodu) konusunu işleyen Gülen, "Bilinmesi gerekir ki, bir topluluk veya cemaati temsil eden şahısların gıybetinin yapılması da bütün bir cemaatin gıybetinin yapılması gibidir" dedi.

Gülen, herkül.org adlı sitede "gıybet" konusuyla ilgili soruları yanıtladı. "Gıybet, iftira, bühtan, töhmet ve benzeri günahlar, ferdi olmaktan çıkıp bir cemaat hakkında işlenirse, söz konusu cemaatin tek tek bütün fertlerinden helallik alınmadıkça bu günahlar affedilmezler" diyen Gülen, örneğin Kadiriler veya Şazililer hakkında, onların bütününü itham edecek şekilde aleyhte konuşan bir insanın "Koskocaman bir cemaat hakkında korkunç bir gıybet etmiş olacağını" söyledi. Gülen, o şahsın affedilebilmesi için bu cemaatlerin liderleri olan Abdülkadir Geylani'den veya Hasan Şazili'den günümüze kadar gelmiş geçmiş binlerce, belki milyonlarca insanın bütününden helallik istenmesi gerektiğini savundu.Gülen, şunları kaydetti:

"Bir cemaatin bütünü hakkında söz söyleyen insan, şayet gidip teker teker o fertlerin hepsini bularak, onlar hakkında her ne dediyse onu şerh edip, 'Ben, senin de içinde bulunduğun cemaat hakkında şöyle dedim. Senin de bu işin içinde hakkın var. Hakkını bana helal et!' diyemezse -hafizanallah- kurtulamaz. Nasıl ki dua külliyet kesbettiğinde kabul ediliyor. Aynen öyle gıybet de külliyet kesbederek külli bir gıybet olduğunda, hak sahiplerinin tamamından helallik istenmeyince insanın o işin içinden sıyrılması mümkün değildir."






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol