Fark 20 Binin Altına Düştü Dediler Ama...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Ali Şeker, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un "Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 20 bine düştü" iddiasına Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verileriyle yanıt verdi.

03 Nisan 2019 Çarşamba 14:34
Fark 20 Binin Altına Düştü Dediler Ama...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkının 20 binin altına düştüğünü iddia etti.

Yavuz'un iddiasına CHP'den yanıt geldi. Twitter hesabından YSK'nin anlık verilerini paylaşan Şeker, "Anlık YSK bilgisine göre İmamoğlu 20.689 oy önde AKP hala fark 20 binin altına düştü diye açıklama yapıyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Seyr-i Sabah programında seçim gecesinden bugüne kadar sandıkları korumak için attıkları adımları anlattı. Tanal, oy çuvallarının değiştirilmesi korkusuyla oyların bulunduğu merkezde 24 saat nöbet tuttuklarını dile getirdi:

"Geceden itibaren kapıları mühürlediler. Dışarıda polis nöbet bekliyor. Biz de polislerin yanındayız. Torbalar burada 1400 sandık olarak duruyor. Seçmen kartları torbalarda duruyor. Maltepe'deki spor kompleksinin spor alanının ortasında duruyor hepsi. Kamera kayıtları var. Buraya 4 giriş kapısı var. Oralarda polisler var. 4 kapının giriş çıkışında arkadaşlarımız nöbet bekliyor ve adeta hırsız kovalamaca oynuyoruz.

Endişemiz şu: Dün Ümraniye'deki spor kompleksinin arka tarafındaki depo kapısının yanında AKP Fatih ilçesi kamyoneti vardı. Bu kamyonet sırtını kapıya dayamıştı. Yanında polis logosu olan bir araç vardı. Bir süre sonra polis logosunu çıkardılar. Ne iş yapıyorsunuz diye sordum, polisiz dediler. Görev kartını gösterir misiniz deyince geri vitese takarak kaçtılar. O araçtakiler arada İSPARK'tan çıkan iki kişiyle sohbet haline girmişlerdi. Siz tanıyor musunuz diye sorduk. O olay üzerine İSPARK'ın tüm yetkilileri geldi. Demek ki istendiğinde herkes organize bir biçimde iş yapabiliyor.

Biz oy çuvallarının değiştirilmesinden endişe duyuyoruz. Burada biz bir kamu hizmeti ifa ediyoruz. Vatandaşın oyunu koruyoruz. AKP'ye vermişse AKP, CHP'ye vermişse CHP çıkmalı. Biz kimsenin hakkını yemeyeceğiz ama kimsenin de hakkını yedirtmeyeceğiz. İtirazlar geçersiz pusulalara ilişkindir. Geçersiz pusulalar da gayet güzel torbanın içinde ayrı bir bölümde bulunmaktadır. Dışarıda mühürlenmiş pusulaları oraya koyarlar olur biter. YSK çok fazla pusula bastı ve bunların hepsi orada. Biz YSK'ya güvenmiyoruz ki. Eğer böyle bir şey yaparlarsa sonuçlar kesinlikle değişir. O yüzden burada kuş uçurtmuyoruz. Şu anda biz 8'er saat arayla 3 nöbet koyduk. Mevcut kapının her birinde beşer arkadaşımız geziyor. O konuda bir şüphesi olmasın kimsenin. Ama bu ana binanın başka bir girişi varsa bilemiyorum tabi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.04.2019 14:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol