'Fabrika Satacağına Uçağını Sat'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tank Palet fabrikasının satılmasına tepki göstererek, Erdoğan'a seslendi. Kılıçdaroğlu, "Uçağını sat, fabrika satma" dedi.

21 Mart 2019 Perşembe 16:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile birlikte Kocaeli'de düzenledikleri mitingde halka seslendi. 

Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Bir memleketin silah fabrikaları, o memleketin onurudur, gururudur, namusudur. Eğer, bir iktidar kalkar kendi silah fabrikasını, tank palet fabrikasını, değeri 20 milyar dolarlık olan bir fabrikanın en büyük hissesini Katar ordusuna pazarlarsa, ben onlara milliyetçi, ülkücü demem.

Tank Palet Fabrikasını yabancı orduya vereceksin. Bunu asla kabul etmem. O nedenle milliyetçilik, ülkücülük başımın üstüne. Kim vatanını seviyorsa, kim silah fabrikalarının yabancı bir ülkeye satılmasına karşıysa işte o milliyetçidir.

Bu 20 Aralık 2018 tarihli Cumhurbaşkanı kararnamesi, Resmi Gazete. Diyor ya biz bu fabrikayı satmadık diyor ya işte kendi imzası. MSB 1. Anabakım yönetimindeki fabrikanın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına deniyor. İşletme hakkının 25 yıllığına verilmesine karar verilmiştir. Kimin imzası var Recep Tayyip Erdoğan?

Ülkücü arkadaşlarıma güveniyorum, milliyetçiliğin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Tank Palet Fabrikası'nın peşkeş çekilmesine sessiz kalana asla ve asla oy vermemeniz lazım.

Kalktın Suriyelilere 35 milyar dolar verdin, silah fabrikasını 50 milyar dolar para bulamadın diye satıyorsun.

En küçük uçağının fiyatı 150 milyon dolar. En küçüğünü sat diğerleri yeter, devletin fabrikasını neden sattın?

Fabrika ihale edilmedi, kaça verdiler Katar'a belli değil, ne zaman ihale oldu, kimse bilmiyor... Bugün aynı fabrikayı kurmaya kalksanız 20 milyar dolar. Aynı konuda üretim yapan dünyadaki 5 fabrikadan birisi. Neden sattı? Katar emirinden uçak aldı. Bir uçağa Türkiye'nin haysiyeti satılır mı?

Orada subaylarımız, erlerimiz çalışıyor. Kimin emrinde çalışacak bunlar? Katar ordusunun emri altında. Bunu nasıl yapıyorsun?

Bir demokrasi destanı yazmak zorundayız. Kötü gidişe dur demek zorundayız. Biz bunları dillendiriyoruz ama onlar başka şeylerin peşinde. Gündemi değiştirmek için 'idam' açıklaması yapıyorlar. Sakın bunlara takılmayın. Onların tek amacı mutfaktaki yangını kimse görmesin. Onların feriştahı bile gelse diz çökmeyiz biz. Hiç endişe etmeyin siz!

Martın sonunda bahar gelecek. Baharda hep beraber huzurlu bir Türkiye için, güzel bir Türkiye için, caddelerinde, parklarında güler yüzlü insanların olduğu bir Türkiye için beraber mücadele edeceğiz.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol