"Eyy AKP İç Savaş Geliyor, Uyarıyoruz!"

AKP'nin yanlış dış politikaları ve 'Şam'dan namaz kılma' aşkının bir sonucu olarak ortaya çıkan Suriyeli mülteciler konusunda hayati bir uyarı da Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu hocadan geldi.

28 Temmuz 2019 Pazar 23:57

Üç ayrı dönem MHP milletvekilliği yapan, İyi Parti kurucuları arasında yeralan Prof. Halaçoğlu, günden güne büyüyen Suriyeliler meselesi için çarpıcı sözler sarfetti. Uyarılarını kişisel sosyal medya hesabından yapan Halaçoğlu hoca, " Ufukta bir tehlike var. İnşallah olmaz. Ama herşeyi düşünmek gerekiyor. Türkiye'de Kürtlerle iç savaş çıkmaz. Keza Alevilerle de. Bütün çabalara rağmen olmayacağı anlaşıldı. Şimdi ABD başta olmak üzere Batı Suriyelileri başımıza musallat etti. Hükumet derhal önlem almalı. Durum ciddi" dedi.

"İNŞALLAH AKP AYNI HATAYI YAPMAZ..."

AKP'nin çok istediği güvenli bölge konusunun da herhangi bir geçerliliği olmayacağına vurgu yapan Halaçoğlu, " Güvenli bölgenin ne anlama geldiğini Kuzey Irak'ta gördük. Aynı hatayı yapmayız inşallah. Türkiye'nin kontrolünde bile olsa. Asıl yapılması gereken, bayramlaşmaya gidebildiklerine göre Suriyelileri ülkelerine göndermek. Hem onlara da büyük iyilik yapmış oluruz. Ülkede işgal biter. “1989’da gelen Bulgar, 1950’de gelen Selanik Dönmelerini,  Suriyelilerle beraber gönderelim var mısınız çomarlar?” demiş AKP'li birileri. Yarabbi, bunlar neden bu kadar cahil? Bunun için özel eğitim almış gibiler. Hükümetin Esat ile anlaşmasını söylediğim için beni eleştirenler unutmasın. Bana kimse Esat diktatör demesin. ABD ve Rusya nasıl yönetiliyor. ÖSO'yu kim desteklemişti? Pyd'yi kim desteklemişti? Şimdi kim destekliyor. Kimse kusura bakmasın. Cehaletin asıl göstergesi, bilmediğini bilmemektir" ifadelerini kullandı. 

"HASTALIKLI ZİHNİYET BUNLAR..."

Halaçoğlu, sistem tartışmalarına da değinerek şu görüşleri dile getirdi: 
" Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirerek parlamenter sisteme geri dönülmesini isteyenleri fetö ve terörle suçlayan zihniyet demokrasiyi benimseyemeyen, hastalıklı bir zihniyettir. İllâ ki her alanda kendileri gibi düşünmemiz mi gerekiyor. Allah akıl vermiş düşünün diyor."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.07.2019 00:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol