EYMÜR BİR KONUŞTU, PİR KONUŞTU!

Faili meçhul cinayetler soruşturmasında gözaltına alınan eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün ifadesinde ilginç bilgiler verdiği ileri sürüldü.

04 Aralık 2011 Pazar 15:55
EYMÜR BİR KONUŞTU, PİR KONUŞTU!

 "Her şeyi bilen" adam olarak nitelenen Eymür'ün savcılık ifadesinde, Behçet Cantürk 'ün de aralarında bulunduğu Kürt işadamlarının öldürülmesine yönelik '40 kişilik ölüm listesini' eski MİT'çi Tarık Ümit'in kendisine verdiğini söylediği öne sürüldü.

Eymür, "listede yer alanların bazılarının üzerinin çizilmiş olduğunu ve Susurluk'ta adı geçen Özel Harekatçılar tarafından cinayetlerin işlendiğini ve Ümit'in bu listeyi kendisine veridiği için öldürüldüğünü" iddia etti.

Eymür, Yeşil olarak bilinen Mahmut Yıldırım'ın Bekaa Vadisi'nde Lübnan ve Şam'da kullandığını da açıkladı. Eymür, ifadesinde eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'ın Kürt işadamlarından alınan rüşveti Özel Harekatçılarla paylaştığnıı da ileri sürüldü .

Ağar'ın işadamı Mehmet Ali Yaprak'tan aldığı rüşveti diğerleri ile paylaşmayınca Abdullah Çatlı'nın Sedat Bucak'ın bilgisi dahilinde Mehmet Ali Yaprak'ı kaçırdığını da söyledi.

Habertürk'ün haberine göre, Eymür'ün ifadesinden önemli satır başları...

KAVGACI ŞAHISTI

Tarık Ümit, yapı itibariyle kontrol edilmesi zor kişiydi. Asabi, kavgacı bir şahıstı. Hem MİT Başkanlığı'nda hem de Mehmet Ağar'ın talimatı ile emniyet adına çalıştı. Emniyette çalıştığı sırada yeşil pasaport, sahte kimlik kartları, sahte araba plakaları verilmiş, bir takım infaz işlerinde kullanılmıştı. İnfaz işleri arasında Savaş Buldan, Hacı Karay, Adnan Yıldırım cinayetlerinde bizzat görev aldığını kendisinden öğrendim. Savaş Buldan'ın üzerinde çıkan paraları almışlar. Yanında bulunan Özel Harekatçılarla birlikte Mehmet Ağar'a getirmişler. Parayı paylaşmışlar. Bu olayı, eski Çırağan Oteli'nin karşısındaki yokuşun ortasında, ismini hatırlamadığım bir otelde bana anlatırken bu kayıt yapılmış. Bu kayıtlar MİT'te de bulunmaktadır.

CANTÜRK'ÜN İSMİ ÇİZİLMİŞTİ

Tarık Ümit göreve geldiğim ilk günlerde bana telefon açarak görüşmek istedi. Ümit'in Kızıltoprak'ta bulunan evinde yaptığımız görüşmede bana '40 kişilik ölüm listesi' olduğunu söyleyerek, listeyi gösterdi. Bunlardan bazılarının üzeri çizilmişti. İnfazları vardı. Behçet Cantürk ismi de çizilenler arasındaydı. Bunları MİT Müsteşarlığı'na rapor ettim. MİT olarak faili meçhul olaylarla ilglii Tarık Ümit'i tekrar kullanmaya başladık. Yeşil ve Tarık Ümit'in kullanması MİT prosedürü içinde gerçekleşti.

AĞAR'IN EKİBİ TARIK ÜMİT'İ ÖLDÜRDÜ

Tarık Ümit'in yaşadığını zannetmiyorum. Ölüm listesini bana verdiği için Ağar, Eken ve Şahin tarafından oluşturulan ekip tarafından öldürülmüş kişidir. Ümit'in kaybolmadan önce Abdullah Çatlı tarafından sorgulandığını, Özel Harekat polisleri Ziya Bandırmalıoğlu ve Ayhan Akça tarafından alınıp götürüldüğünü tespit ettim. Bu bilgileri, Tarık Ümit'in kaybolmasını soruşturan Astsubay Ahmet Altıntaş'a bir personelim aracılığıyla verdim.

AĞAR ÇİLLER'İ KANDIRDI

Eylür, Ağar'ın başkanlığı döneminde Tansu Çiller'i kandırdığını söylerken, eşi Özel Çiller'in de yetkisi olmadığı halde birçok işe karıştığını belirtti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol