Eti Maden Katar'a...

İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş, altın yumurtlayan tavuk olarak nitelendirdiği ETİ Maden işletmelerinin Varlık Fonu’na devredilmesine tepki göstererek, "Katar’dan aldığınız hediye uçağa karşılık vermeyi mi düşünüyorsunuz?" diye sordu.

13 Aralık 2018 Perşembe 00:33

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Meclis'teki Bütçe görüşmelerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını ayrılan 2019 bütçesini değerlendirmek için söz aldı.ETİ Maden'in Varlık Fonu'na devredilmesine tepki gösteren Yokuş, "Altın yumurtlayan bir kurumu neden Varlık Fonu’nu kapsamına aldınız? Yoksa bu kurumu Katar’dan aldığınız hediye uçağa karşılık vermeyi mi düşünüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"Biz bu anlayışla gider alternatif enerjiye geçiş yolunu seçmezsek Türkiye mevcut gelirinin yüzde 21’ine gelen kayıplara uğrayacaktır" diyen Yokuş, "Türkiye mevcut iklim değişiklik politikalarını değiştirmezse 2050 yılında Milli Geliri yüzde 50 oranında daralabilecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Afşin Elbistan Termik Santrali’nin özelleştirildiğini hatırlatan Yokuş, personelin izinli sayıldığını ve santralde halen kimsenin çalışmadığını söyledi. Yokuş sözlerine şöyle devam etti:“Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü’nde göre yapan 200’ü aşkın mühendis hizmet alımı şeklinde istihdam edilmektedir. Yılda on binlerce memur kadrolarına atama yapılırken ülkenin en önemli kurumlarındaki bu durum kabul edilebilir değildir. Enerji Bakanlığı’na bağlı üretim kurumlarındaki üst bürokratların neredeyse tamamı kurum dışından atanmaktadır. Belediyelerden veya yandaş holdinglerden atanmaktadırlar. Bu atamalar yıllarca bu kurumlarda görev yapan personelin moral motivasyonunu bozmaktadır. Ülkedeki madenleri takip etmekle sorumlu MAPEK mühendis olmayan yöneticiler tarafından yönetilmektedir. Elbette ki hukuken bir engel yoktur ancak mühendis olmayan birisinin bu kuruma ne kadar katkıda bulunabileceğini sizlerin takdirine sunuyorum.”

ETİ MADEN’İ HEDİYE UÇAĞA KARŞILIK KATARLILARA MI VERECEKSİNİZ?”

“ETİ Maden işlemeleri de Varlık Fonu’na devredilmiştir. Yaklaşık bir milyar dolar üretim yapan ve bu üretilen ürünlerin yüzde 98 ihraç edilen, yılda 400 milyar lira hazineye net kazandıran altın yumurtlayan bir kurumu neden Varlık Fonu’nu kapsamına aldınız? Yoksa bu kurumu Katar’dan aldığınız hediye uçağa karşılık vermeyi mi düşünüyorsunuz?” 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol