ESKİ YARBAY YİNE SERT ÇIKTI!..

Ergenekon ve Balyoz davalarında 4 yıl 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski askeri savcısı emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un tweetine eski Yarbay Mehmet Alkan’dan sert yanıt geldi.

19 Kasım 2017 Pazar 23:50
ESKİ YARBAY YİNE SERT ÇIKTI!..

Ahmet Zeki Üçok son dönemde FETÖ’cülerin kendilerini öğretmen, emekli, gariban şeklinde tanıtmalarına karşı uyarıda bulunarak, “O zamanda teröristiler şimdi de teröristler” dedi. Ahmet Zeki Uçok’un sosyal medyadan attığı mesaj şöyle:

“Dün Türkçe Olimpiyatları,Dünya’nın her yerinde okullar,fakir çocuklara yardım diye bizi aldattılar.Gerçek yüzleri 15 Temmuz, BankAsya, Bylock ile ortaya çıktı. Şimdi de sizi öğretmen,emekli,gariban asker diye aldatmalarına izin vermeyin. O zamanda teröristiler şimdi de teröristler.”

Üçok’un bu mesajına, PKK'nın 2015 yılında Şırnak'ta jandarma karakoluna yaptığı saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın ordudan atılan ağabeyi eski Yarbay Mehmet Alkan, “Allah senin belanı versin ...” diyerek sert çıktı.

AHMET ZEKİ UÇOK CEVAP VERDİ

Odatv'ye konuşan Ahmet Zeki Üçok ise Yarbay Mehmet Alkan'ı tanımadığını, kastettiğinin Alkan olmadığını söyledi. Üçok, son dönemde "gariban asker" denilerek darbe girişimine katılan askerlerin soruşturmalarının sulandırıldığını hatırlatarak Alkan'ın neden üstüne alındığına ise anlam veremediğini ifade etti.

Çağdaşses'e konuşarak Üçok'a yanıt veren Mehmet Alkan ise, hakkında terör örgütü üyeliğinden soruşturma yapıldığını, yani Üçok'a göre kendisinin de terörist olarak algılandığını ve dün hukukun Üçok'a lazım olduğu gibi herkese lazım olacağını belirtti.

İşte Mehmet Alkan'ın o açıklaması:

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşaviri iken kumpas davaları sırasında 5 yıla yakın süre tutuklu kalan sonuçta 16 yıl hapis cezası alan Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok 18 Kasım 2017 tarihinde twitter hesabından “Dün Türkçe Olimpiyatları, Dünya’nın her yerinde okullar, fakir çocuklara yardım diye bizi aldattılar. Gerçek yüzleri 15 Temmuz, BankAsya, Bylock ile ortaya çıktı. Şimdi de sizi öğretmen, emekli, gariban asker diye aldatmalarına izin vermeyin. O zamanda teröristiler şimdi de teröristler” şeklinde twit atmıştır.

Bu twite tarafımdan “Allah belanı versin” şeklinde cevap yazılmıştır.  

Bu yazışmalar sosyal medyada ve internet haber sitelerinde çeşitli yorumlara neden olmuş olup, aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri olmuştur.

AKP - CEMAAT KAVGASI OLMASAYDI ÜÇOK TESCİLLİ TERÖRİST OLACAKTI

1.      Eğer cemaat/iktidar ortaklığı menfaat çatışması nedeniyle bozulmasa sayın Üçok bugün hala cezaevinde olacak ve 12 yıl cezaevinde yatıp çıktığında tescilli terörist olacaktı. Bunu unutmamalıdır, tetiği çeken kadar çektiren de yani azmettiren ve yardım edenler de sorumludur, bir hukukçu olarak bunu biliyordur.

2.      Bir kişiye terörist demek için kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı gerekir. Hakim unvanı taşıyan sayın Üçok’un hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı hatta birçoğu hakkında soruşturma bile olmayan kişilere terörist demesi kabul edilemez. Önce bir Anayasa’ya baksın lütfen! 

15 TEMMUZ PLANLAYICILARI VE İCRACILARI HUKUKA UYGUN BİR ŞEKİLDE YARGILANMALI

3.      15 Temmuz kalkışmasını planlayan, icra eden, katılan vb. kişilerin hukuka uygun şekilde yargılanarak bağımsız ve tarafsız yargı tarafından kanunlarda öngörülen cezalara çarptırılması ve cezalarının infazı gerekli ve şarttır. Buna itirazımın olması mümkün değildir ve yapılması gereken budur. 

4.      Sormak isterim; KHK’larla ihraç edilen kişilerin kaç tanesi 15 Temmuz kalkışmasına katılmıştır? Emekli, esnaf, memur, işçi, askeri öğrenciler ne yapmıştır? En kötü ihtimalle kandırılmış olmaları mümkün değil midir?

ÜÇOK'UN AİLESİ BENZER BİR ŞEYİ YAŞASAYDI...

5.      Sormak isterim; Bir kişi suçlu ise onun yakınları da suçlu mudur? Birilerine kızıp masumları açlığa mahkum etmek, çaresiz bırakmak, medeni eziyet etmek insanlığa sığar mı? Sayın Üçok tutuklandığında ailesi benzer şeyleri yaşasa ne düşünürdü? 

KUMPAS DAVALARINDA BİLE İHRAÇ YOKKEN BENİ SORUŞTURMA BİLE AÇMADAN TSK'DAN İHRAÇ ETTİLER

6.      Kumpas davalarının mağdurları tutuklanmalarına ve hüküm giymelerine rağmen TSK’dan ihraç edilmemişken, hakkında hiçbir soruşturma olmayan veya sonradan abuk sabuk nedenlerden soruşturma açılan kişilerin terörist olarak anılmasına ne der?

7.      Konuyu neden üzerime aldığımı soruyorlar;

"ŞEHİT KARDEŞİMİN CENAZESİNDE GERÇEKLERİ HAYKIRDIĞIM İÇİN"

-      Şehit kardeşimin cenaze töreninde gerçekleri haykırdığım için KHK’ye göre ben de teröristim, hem de çoktan seçmeli.

-      Cemaatin içinde büyümüş, himmet vermiş, akademi sorularını almış, katalog evlilik yapmış,  pensilvanyaya gitmiş el öpmüş, her haltı yemiş bir itirafçı gizli tanığın (ben onlara iftiracı diyorum, onların iftiraları açık tanıklıları gizlidir, hukuk devletinde tanık gizli olmaz, terör örgütü üyeliği gizli tanık ifadesiyle değil somut delillerle ortaya konulur) iftirasıyla hakkımda terör örgütü üyeliğinden soruşturma yapılmaktadır, yani size göre ben de teröristim sayın Üçok (bu iftiracının halen aktif helikopter pilotu olarak görevde olduğunu da belirtmeliyim),

-      Ben ve benim gibi binlerce masum ve mağdur en küçük bir savunma hakkı verilmeden, dinlenmeden gerçek teröristlerden daha fazla yaptırıma tabi tutulmakta, medeni ölüme mahkum edilmektedir, 

BU NEDENDEN ÜZERİME ALINDIM!

-      OYAK parama tedbir konulması, pasaport verilmemesi, tabancamın alınması, kredi kartı verilmemesi, emekli ikramiyemin verilmemesi, sosyal ve toplumsal tecrite uğramam ve daha çoğu hep terörist olmamdandır ve üzerime alınmam bu nedendendir sayın Üçok! 

-      Ve bu durumda olan sadece ben değilim binler, onbinlerdir, dediğim gibi suçlu varsa gereği yapılsın, sizin veya başkasının demesiyle veya arzusuyla terörist olunmaz.

8.      Sayın ÜÇOK ben teröristim; çünkü, Atatürk yerine olimpiyat resmi olan Türk parasını ben bastım, ne istedilerse ben verdim, bankayı ben açtım, bankadan maaş ödemelerini ben yaptım, illegal çalışmasına ben müsaade ettim, milat dedikleri tarihten sonra bile sendikayı ben açtım, sendikaya üye olanların parasını ben verdim, bunlara destek olun diye genelgeleri ben çıkardım, dernekleri kamu yararına çalışan dernek statüsüne ben aldım vs. vs. vs.   

9.      Unutmayın ki hukuk dün nasıl ki size lazımdı bugünde başkasına lazım ve her zaman herkese lazım. Çeteler, örgütler hukukun dışına çıkar ama devlet hukukun dışına çıkamaz, o zaman onlardan farkı kalmaz. Hukuksuzluk yapılana göre değil hukuksuzluk olduğu için kötüdür. Ne zulüm ne merhamet sadece adalet!!!"

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol