ESKİ BAKANLAR BAŞKANLIĞA GEÇİYOR!

Kabinede değişikliğe gidiliyor. Erdoğan hükümette değişiklik yaparak "Seçim kabinesi" kuracak. Bakın İzmir için ismi geçen AKP'li ise kim?

12 Eylül 2013 Perşembe 12:42
ESKİ BAKANLAR BAŞKANLIĞA GEÇİYOR!

 Kabinede revizyon gündeme geliyor. Bazı bakanlar, Belediye başkan adayı olacak ve bakanlık görevinden istifa edecek. Başbakan Erdoğan’ın da hükümette değişiklik yaparak, hem aday olan bakanların yerine, hem de değiştirilmesini uygun bulduğu bazı bakanları devre dışı bırakarak, ‘’Seçim Kabinesi’’ kuracağı bildirildi.

Yerel seçimlerde özellikle 3 dönemdir milletvekili olan ve AKP tüzüğü gereği 2015 genel seçimlerinde tekrar adaylığını koyamayacak isimler, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığını düşünüyor. Kabinede halen 3 dönemini tamamlayan 14 bakan bulunuyor. Bu isimler, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ,  Ali Babacan, Sadullah Ergin,, Nihat Ergün, Binali Yıldırım, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, Taner Yıldız,  Faruk Çelik,  Egemen Bağış, Suat Kılıç, Fatma Şahin ve Ömer Çelik olarak sıralanıyor.

İZMİR, İSTANBUL, ANTEP
Ankara kulislerinde 14 bakandan Binali Yıldırım’ın İzmir ya da İstanbul,  Fatma Şahin’in Gaziantep, Ali Babacan’ın Ankara, Egemen Bağış’ın İstanbul, Taner Yıldız’ın Kayseri, Suat Kılıç’ın Samsun’dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterebilecekleri konuşuluyor. Eski Bakan Recep Akdağ ile parti yönetiminden Edip Uğur’un da Erzurum ve Balıkesir Büyükşehir için adı geçiyor.

Ankara ve İstanbul’da adaylık, Melih Gökçek ve Kadir Topbaş’ın yeniden aday gösterilmemesine bağlı olarak netleşecek. Aday olanlar, bakanlık görevinden istifa edecek. Bakanlar ya da milletvekilleri belediye seçimini kazandıkları taktirde ise, parlamenterlik görevinden de istifa edecekler.

Başbakan Erdoğan da Arjantin’den dönerken gazetecilere, bazı bakanların belediye başkan adayı olacaklarını açıkladı ve “Üçüncü dönemi dolduran arkadaşlarımızdan aday gösterebiliriz. Milletvekillerinin adaylık halinde görevlerinden istifa etmelerine gerek yok. Seçilirlerse istifa ederler. Ancak bakanlar aday olursa istifa etmeleri gerekiyor. Bu bir  risk ama riski göze almak gerekiyor. Bazı iller buna değer...” dedi.

AK Partide tüzük değişmediği taktirde 2015 genel seçimlerinde aday olamayacak milletvekilleri de şunlar:

‘’Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz, Bülent Gedikli, Reha Denemeç, Hüseyin Tanrıverdi, Edip Uğur, Nükhet Hotar, Haluk İpek, Cemil Çiçek, Recep Akdağ, İdris Naim Şahin, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Burhan Kuzu, Nimet Baş, Necati Çetinkaya, Sadık Yakut, Vecdi Gönül, Nafiz Özak, Mehmet Ali Şahin, A.Sefer Üstün, Cevdet Erdöl, Mustafa Ataş, Halide İncekara, Sait Açba, Ruhi Açıkgöz, A. Rıza Alaboyun, Mevlüt Çavuşoğlu, Fahrettin Poyraz, Vahit Kiler, Bayram Özçelik, Ali Küçükaydın, Mehmet Daniş, Ünal Kaçır, Enver Yılmaz, Nevzat Pakdil, Hakkı Köylü, Muzaffer Baştopçu, Fehmi Kinay, Mehmet Katsal, Nusret Bayraktar, Şaban Dişli, Yılmaz Demir, Mustafa Demir, Ahmet Yeni, Afif Demirkan, Yahya Akman, Şükrü Ayala, Zeyit Aslan, Köksal Toptan, Ziyaettin Akbulut, Mehmet Sarı, Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Hasan Ali Çelik, Murat Yıldırım’’. G.PORT

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.09.2013 12:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol