ESAS SORUN 'DEMOKRASİ' İMİŞ

Gülten Kışanak, esas sorunun demokrasi olduğunu söyledi.

21 Nisan 2011 Perşembe 22:20
ESAS SORUN 'DEMOKRASİ' İMİŞ

Eski BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, YSK'nın veto kararını geri çekmesini olumlu olarak değerlendirirken, Gülten Kışanak ise gelimenin teknik bir hatanın düzeltilmesi olduğunu, esas sorunun demokrasi olduğunu söyledi.

Selahattin Demirtaş, Cegerkvin Kültür Merkezi'nde yapılan BDP PM toplantısının ardından basın mensuplarının YSK'nın karar değişikliğine ilişkin sorularını yanıtladı. Ciddi bir haksızlık ile karşı karşıya olduklarını belirten Demirtaş, kısmen düzeltme olmasının olumlu olduğunu söyledi. "Bunların hiçbiri yaşanmayabilirdi. Bedelleri ağır olmayabilirdi" diyerek, yapılan protesto gösterilerine ve Bismil'de İbrahim Oruç adlı gencin öldürülmesine dikkat çeken Demirtaş, "Sadece YSK'nın vetosu değil, biz yaşamın
her alanında veto ile karşı karşıyayız" diyerek, yüzde 10 seçim barajına dikkat çekti. Protesto gösterilerinde yüzlerce arkadaşlarının gözaltına alındığını söyleyen Demirtaş, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Gazetecilerin sorusu üzerine Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile uygun bir zamanda görüşebileceklerini söyledi.

Gazetecilerin, YSK'nın aldığı kararın bölgedeki tansiyonu düşürüp düşürmeyeceği sorusunu cevaplayan Demirtaş, bölgede tansiyonu polisin müdahalesinin yükselttiğini iddia ederek, seçim sürecinde gerginlikten yana olmadıklarını söyledi.

Seçimlere girip girmeyecekleri yönünde sorulan soruya Demirtaş, girmemenin sadece bir seçenek olarak durduğunu ancak şu ana kadar çalışmalarını aksatmadan yürüterek devam ettiklerini söyledi.

Ardından konuşan BDP'nin yeni Eş Başkanı Hamit Geylani de yüzde 10 seçim barajına dikkat çekti. Ardından konuşan BDP eski Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ise YSK'nın veto kararının Türkiye'nin nasıl bir demokrasi sistemi içinde olduğunun açık bir ifadesi olduğunu söyledi. YSK'nın veto kararını değiştirmesini "Yapılan, teknik bir hatanın düzeltilmesidir" şeklinde değerlendiren Kışanak, esas sorunun demokrasi olduğunu söyledi.

Tansiyonun sadece 3 gündür yükselmediğini, Nevruz'dan bu yana demokratik talepleri için halkın alanlarda olduğunu ve YSK kararının bardağı taşıran son damla olduğunu ifade eden Kışanak, "Çatışmanın olmadığı bir gün var mı?" diye sordu. İçişleri Bakanı'na seslenen Kışanak, "Kaç gösteri düzenlendi, kaç müdahale oldu, ne kadar gaz kullanıldı ve kaç kişi gözaltına alındı?" diye soran Kışanak, Bismil'de İbrahim Oruç'un öldürülmesine dikkat çekti.
Gazetecilerin BDP'nin 23 nisan resepsiyonuna katılıp katılmayacağı yönündeki sorusuna da Demirtaş, bağımsız olarak mecliste olduklarını ve işi olmayan arkadaşlarının gidebileceği, bir tavırlarının olmadığını söyledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol