ERMENİLER BAYRAM EDECEK!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan vaat...

20 Temmuz 2011 Çarşamba 22:51
ERMENİLER BAYRAM EDECEK!

 Davutoğlu, Ermenistan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, “İnanıyorum, iki ülke arasındaki ilişkiler yakın zamanda düzelecek. Ailecek Erzurum’u gelip gezeceksiniz, hatta isterseniz bir ev bile satın alabileceksiniz” dedi.

TEPAV’ın iki ülke arasında güven artırıcı önlemleri artırma projesi çerçevesinde düzenlediği çalıştaya, Ermenistan’dan 5 sivil toplum kuruluşu katıldı. Çalıştaya katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri önceki gün Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüştü. Ermeni temsilcileri, akşam da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu kabul etti.

Yakınlık hissi çocukluktan

Alınan bilgilere göre, Davutoğlu, Ermeni temsilcilerle samimi bir havada konuştu. Davutoğlu, Türkler ile Ermeniler arasındaki tarihi bağlar olduğunu belirterek, “Konya civarında Toros’lardaydı benim köyüm. Kapı oymalarını yapan usta Ermeni idi. Ermeni bir aile yaşıyordu bizim oralarda. Çocukluğumdan kaynaklanıyor benim yakınlık hissim” dedi. Bir Ermeni temsilcinin ailesinin Osmanlı’nın son döneminde Erzurum’dan göç etmiş olduğunu dile getirmesi üzerine Davutoğlu’nun, “İnanıyorum bu sorunlar yakın zamanda aşılacak. Şu anda bir çıkmaz var.

Ama bu böyle sürüp gidecek değil. Sabırlı olalım. Ailece Erzurum’u gelip gezeceksiniz, hatta yakında bir ev bile isterseniz alabileceksiniz. İlişkilerimiz düzelecek” dediği aktarıldı. Davutoğlu, iki kavrama çok önem verdiğini ifade ederek, bunları “tarihdaşlık ve vatandaşlık” olarak sıraladı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol