'ERDOĞAN'IN UYKULARI KAÇACAK'

Independent Gazetesi, Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasının Tayyip Erdoğan’ı zor durumda bırakabileceğini yazdı.

24 Mart 2016 Perşembe 22:53
'ERDOĞAN'IN UYKULARI KAÇACAK'

 Gazete’nin dünya haberleri bölümünde birinci haber olarak gördüğü Zarrab’ın tutuklanması için “Tutuklama kararı, Erdoğan’ın yakın çevresine kadar ulaşan ve kurduğu partinin itibarını sorgulatan yolsuzluk suçlamalarını tekrar gündeme getirdi” dedi…

İşte o haberdeki ayrıntılar:

“Tutuklama Türkiye ABD ilişkilerini daha da gerer”

-Zarrab’ın tutuklanması zaten gergin olan Türkiye – ABD ilişkilerini daha da aşağı çekebilir. Davaya bakan savcı Preet Bharara, Zarrab’ın Amerikan yargısı önüne çıkacağını Twitter hesabı üzerinden duyurunca bir gecede sosyal medya fenomenine dönüştü.

-Zarrab’a yöneltilen suçlamaların temelinde İran’a uygulanan yaptırımların yasa dışı yollarla etrafından dolaşmak ve petrol ile doğalgaz karşılığında Tahran’a altın göndermek var.

Zarrab’ın AKP’li bakanlara verdiği rüşvet de hatırlatıldı

-Zarrab daha önce de, AKP’nin önde gelen bakanlarına rüşvet vermekle de suçlanmıştı. 2013’te Türkiye’de kısa bir süre gözaltına alınıp serbest bırakılan Zarrab’ın hükümet yetkililerinin yardımı karşılığında değeri 350 bin doları bulan hediyeleri bakanlara verdiği iddia edilmişti. Aralık 2013’te patlak veren yolsuzluk soruşturması nedeniyle üç bakan görevlerinden istifa etmek durumunda kalmış, Erdoğan ise soruşturmayı bir darbe girişimi olarak nitelemişti. Şimdiyse Zarrab’ın avukatları ABD’de müvekkilerine yöneltilen suçlamanın 2013’teki o soruşturmayla ilgili olmadığını söylüyor.

-Nisan ayında hakim karşısına çıkacak olan Zarrab, yöneltilen dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarına ilk yanıtını verecek.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan ay sonunda Nükleer Güvenlik Zirvesi için Washington’da olacak. Erdoğan’ın ABD Başkanı Obama ile ikili görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği henüz belli değil.

Türkiye’deki organize suç şebekeleri üzerine bir kitabı bulunan ABD’li akademisyen Ryan Gingeras, soruşturmayı yürüten savcı Bharara’nın davanın siyasi etkilerinin bilincinde olduğunu söylüyor.

Gingeras: Sadece tutuklu yargılama kararı bile Ankara ve Washington arasındaki gerginliği tırmandıracaktır

İran yaptırımları konusunda uzmanlaşan Nigel Kushner ise soruşturmayı yürüten ekibin olabilecek en geniş ilişki ağına ulaşmak için uğraşacağı görüşünde.

-Bu tür davalarda bir ya da iki kişi ceza indirimi alabilmek için itirafçı olur. Böylece şebekenin diğer üyelerine ulaşmak için yol açılır. ABD’nin amacı güçlü bir mesaj vermek. Bu davanın kapsamı muhtemelen çok dar olmayacaktır’ diyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.03.2016 22:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
zeki erkmen 2016-03-25 15:05:17

bana göre buda numara başka hesaplar var dağ fare doğuracak

Avatar
User 2016-03-26 00:06:36

Efendim ! Bu tutuklamanın iki boyutu var, ? Ve, "bir suçu işlenmediği yerde aramak! Onu aramamak demektir! Daha bir çok detay var! Ha bu arada verem mikrobunun keşfi 1882 unutmayalım ! Bu iki boyutun ilki, Amerika ve hukuki menfaati! Ikincisi Türkiye ! Bence RİO karnavalında Samba yapanların fikride alınmalı ! Artık DÜNYA MESELESI OLDU ? Rıza SARAF, aaAMERİKANIN PARASINI ALMAMIŞ! TÜRKİYEDE YATIRIM YAPMIŞ ! İşlediği suç para harcamak ve saklamakmı? Önce suçun ve ihlal ettiği kanunun maddesini bilelim? ŞIMDI RIZA BAŞKASININ PARASINI HARCADIYSA HESABINI KIM SORACAK ? Para İran'ın sa İran neden bu paranın Hesabını soramıyor? Savcı Bharara, Nın , yetki ve görevi ! Açıklanmalı! RIZA SARAFIN KASASINA GIREN PARA AMERİKANIN NERESINE GIRECEK VE NEDEN GIRECEK. KASA TÜRKİYEDE BU PARA TÜRKİYENİN KASASINA GIRMEDI ŞAHISLARIN CEBINDE KALDI! Şimdi bir mesaj veriyor AMERIKA diyorki! Ben yakalarsam tık,tık, öperim! Efendim biraz Düşünelim ! Bu para DOLAR yada biraz ero ! Yani ne Tümen nede lira! Bu suçun deldiği kanun ve maddesi nin menşei ., kaynağı kim? Uluslar arası suç ! Ey vAllah! Bu hırsızlık Malını petrolü alanda suçlu ! Yani bu olay birazcık ! İlginç YANI BENIM TABİRİMLE KÖPEK MANTIĞI. ? Ülkemizde Hesabı sorulmayan ve Amerika'da keşfedilen suçun bize yansıması! Sorumluların da işin içinde ortak olduklarını sanki çağırıştırıyor, peki 75 yıl neden yatacak,efendim Düşünelim ! Ve Soralım AMERIKA BU YARGILAMAYI YAPARKEN KENDİNEDE BENIAVUKAT TUTARAK YARGILAmalı, özetle bu olayda ki iki boyut Türkiye ve Amerika'dır! User

Avatar
Merhaba 2016-03-26 08:47:47

User, yazdıklarının alayı hikaye.çaldıysa benim paramı çaldı mantığı.

Avatar
dursun uysal 2016-03-26 08:51:47

Devamli takipciniz olucam iyi haber kotu haberleri yutar

Avatar
Kara Para 2016-03-27 10:05:57

Recep diktatörlüğe gözü kara oynatken uzun yılların efendisi ABD yi de takmıyor. CIA artık TR de darbe yaptırma durumunda değil. Zarab'ın çarkını deşifre edip Recep'i hizaya getirmek istiyor. Recep zaten tetikçisi Peker'i Zarab'ın peşine takmıştı. İki suikastten paçayı kurtaran Zarab İstanbul da FBI ile görüşüp anlaştı ve gitti. Ama CIA nın hesaplayamadığı bir durum var. Recep devletin etkili kurumlarını ele geçirmiş, asker ile uzlaşmış. Vatan, millet sakarya ile kuzuya çevrilmiş halkın yüzde elli desteğini alıyor. Pes edemez, pes ederse etrafındakilerle yüce divanda hesap vereceğinin farkında. Bundan kurtulmasının tek yolu faşist diktatörlükle bütün karşıtlarını zulümle bastırarak iktidarını olabidiğince uzatmak.
AA neler yazmışım ya! Yoksa Fuat Avni benmiyim?