'Erdoğan'ı Desteklediği İçin Halkımdan Özür Diliyorum'

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Başkanlık sistemi ve o süreçte Erdoğan'a destek verdiğim için halktan özür diliyorum" açıklamasında bulundu.

07 Mayıs 2020 Perşembe 10:58
'Erdoğan'ı Desteklediği İçin Halkımdan Özür Diliyorum'

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Selçuk Özdağ, Gazeteci Fatih Ertürk'ün programına katıldı. 

Şu an Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Özdağ, programda "Başkanlık sistemi ve o süreçte Erdoğan'a destek verdiğim için halktan özür diliyorum" dedi.

Özdağ, daha önce de AKP'yi eleştirmiş ve “Birçok konuda yanlış gördüklerimizi dile getirdik. 2013'ten Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen süre AK Parti açısından kötü bir yönetim dönemidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sonrası çok kötü yönetim süreci yaşanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Selçuk Özdağ, AK Parti'nin oy oranının yüzde 30 civarında olduğunu, Gelecek Partisi'nin ise yüzde 6-7 civarında olduğunu söylemiş,  2021 yılının Mayıs veya Kasım ayında erken seçim yapılacağını iddia mişti.

Özdağ, " Biz tüm seçmenin oyuna talibiz. Bu oy yüzdesini şimdilik bir şey söylemek mümkün değil ama biz çok ciddi şekilde konuşuluyoruz. Millet bir arayış içerisinde, AK Parti'nin oy kaybettiğini görüyoruz. Ve kaybedilen her oy Gelecek Partisinin oyu. Diğer partiler de oy kaybediyor, onların da kaybedilen her oyu Gelecek Partisinin oyu. Biz her partiden de oy alıyoruz. Onu gözlemliyoruz.En çok AK Parti, sonra HDP, sonra MHP'den oy alıyoruz. AK Parti oy kaybediyor, MHP oy kaybediyor, HDP oy kaybediyor, bir yandan AK Partili seçmen bir diğer yandan kerhen HDP'ye giden seçmen bir diğer yandan da kerhen MHP'de duran seçmen yavaş yavaş Gelecek Partisini tercih etmeye başladılar. 

2021'in Mayıs'ın da veya Kasım'ında seçim var. Götüremezler, gidemezler, yönetemezler, Türkiye büyük bir kriz ile baş başa. En büyük krizde bugün Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. Bu sistem Türkiye'deki krizlerin başlangıç noktasıdır." demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.05.2020 11:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol