Erdoğan'dan CHP'lilere Yardım Yasağı Talimatı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı’nın bağış kampanyasını durdurma kararını yorumladı. Kılıçdaroğlu, “Ne zaman ki CHP’li belediyeler Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemlerden ekonomik olarak etkilenen vatandaşlarımıza ulaşmaya başlardılar, yoksul vatandaşlarımıza ulaşmaya başladılar, hemen siyasi iktidar yasak getirdi. Üstelik bu yasak bizzat Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleştirildi.” dedi.

19 Nisan 2020 Pazar 12:49
Erdoğan'dan CHP'lilere Yardım Yasağı Talimatı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan soruşturmalara değinen Kılıçdaroğlu, “Soruşturmanın yasal dayanağı yok” açıklamasını yaptı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Çünkü, CHP’li belediyeler, siyasi iktidarın yapamadıklarını çok kısa bir süre içinde, vatandaşlarımıza güven vererek yapmaya başladı. Seçimlerden önce de sürekli, ‘CHP’li belediye başkan adaylarını seçerseniz, yoksul vatandaşlarımıza yapılan yardımı kesecekler’ diyordu. CHP’li belediye başkanlarımız, bırakın yardımı kesmesini, yardımları daha da artırdı. Aşını, işini kaybeden herkesin yanındayız. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘yardımı kesecekler’ sözlerini CHP’li başkanlar yerle bir, tuzla-buz etti.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Üstelik biz bu yardımları asla parti ayrımı olmadan ulaştırıyoruz. Bu durum, Erdoğan’ın ezberini bozdu. İşte bu yüzden, CHP’li belediyelerin yardım yapmasını engellemeye çalışıyorlar. Getirdikleri bu yasağın alt yapısı yok. Bağış toplanmasını önleyerek açıkça suç işliyorlar.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Daha da acı olan bir durumu daha anlatayım: Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ile Antalya – Muratpaşa Belediyesi’nin aşevlerini kapattılar. İhtiyaç sahiplerine her zaman sıcak yemek veriyorlardı. Şimdi, CHP’li belediyelere bağış yapılmasını engelliyorlar. Yıllardır yemek veren belediyeleri parasız bırakıp belediye yardımlarının önünü kesip hizmet veremez hale getirmek istiyorlar. Ekmek dağıtana soruşturma açıyorlar. Olacak şey değil.” görüşünü savundu.

ADANA'DA HASTANE MÜHÜRLENDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 1000 yataklı sahra hastanesi kurdu. CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Sahra Hastanesi'nin tamamlandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından hastanenin videosunu paylaşan Karalar, "Sahra Hastanemizi, kendi standartlarında tüm altyapısıyla tamamladık. Gerektiğinde sağlık ekibimiz ile birlikte Sağlık Bakanlığı'mıza devredebilir ve yatak kapasitesini artırabiliriz" dedi.

Mühür tutanağında “Müdürlüğümüzce yapılan incelemede sıhhi şartların sağlık hizmeti sunmaya uygun olmadığı” ifadesi yer aldı. Tutanakta hastane için ruhsat başvurusunun yapılmadığı ifade edildi: “Fuarcılık alanının sağlık hizmeti vermek amaçlı hastaneye dönüştürülmesine dair müdürlüğümüzce herhangi bir ön ruhsat başvurusunun olup olmadığı sorgulandı ve mevcut böyle bir izin başvurusunun olmadığı ilgililerce ifade edildi.”

Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bugün öğleden sonra hastanenin kurulduğu açıklanan TÜYAP Fuar Alanı’nda inceleme gerçekleştirmişti. İnceleme esnasında CHP milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer de olay yerinde hazır bulunmuştu.

Sahra hastanesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirisine konu olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şu yanıtı vermişti: “Adı üstünde sahra hastanesi, Bir sahrada kurduğumuz geçici bir hastane, sürekli bir hastane değil. Eleştirenler bunu bir şehir hastanesi gibi düşünüyor ya da devlet hastanesi gibi düşünüyorlar. Öyle bir şey değil, bu sahra hastanesi. Sahra hastanelerinin büyük bir kısmı çadırdır. 'Vay efendim işte burada bir hastane, ameliyathane yok, şu yok, bu yok vesaire'. E siz de gidin ameliyathaneyi yapın o zaman."

MERSİN'DE ÜCRETSİZ EKMEK YASAĞI...

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklandığını duyurdu. Karara tepki gösteren CHP'li Tuncay Özkan, " Koronavirüsün tedavisi bulunur, bunların hastalığının tedavisi yok" dedi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Seçer, "İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtması yasaklanmıştır. Bu sebeple geçen hafta gerçekleştirdiğimiz ekmek dağıtımını bu hafta gerçekleştiremedik. Ancak Halk Ekmek Büfelerimiz sokağa çıkma yasağının sürdüğü 2 gün ekmeği sizlere 50 Kuruş fiyattan ulaştıracaktır" ifadelerini kullandı.

icisleri-bakanligi-belediyelerin-ucretsiz-ekmek-dagitmasini-yasakladi-718871-1.


MERSİN VALİLİĞİNDEN YALANLAMA

Mersin Valiliği, kentte ücretsiz ekmek dağıtımına yönelik bir engellemenin olmadığını iddia etti.

Kentte başta ekmek dağıtımı olmak üzere vatandaşların tüm ihtiyaçlarının, valilik, kaymakamlıklar, yerel yönetimler, fırıncılar odası ve muhtarların katıldığı toplantıda alınan kararla organize edildiği, bu çerçevede Büyükşehir Belediyesinin de bilgilendirildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kaymakamlarımız başkanlığındaki koordinasyon toplantılarına Büyükşehir Halk Ekmek'ten ilgililer katılmış, ekmek dağıtımı konusunda ayrı ve özel bir talepleri olmamıştır. Büyükşehir Belediyesinin ilgili genel sekreteri, vali yardımcımızı arayarak konuyu sormuş vali yardımcımız da kendilerine ücretsiz ekmek dağıtımının Vefa Sosyal Destek Grupları vasıtasıyla yapılabileceğini ifade etmiştir. Bu anlamda bir engelleme olmayıp ilimizde birlik ve beraberlik içinde dağıtımlar gerçekleştirilmektedir. Bu anlamda üzüntümüz şudur ki her meseleyi siyasallaştırmak ve bir siyasi çıkar elde etmek bugünün tavrı olmamalıdır. "

CHP'Lİ ÖZKAN: VATANDAŞLARIMIZA YAPILAN BU ZULMÜ HERKES GÖRSÜN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi.

CHP'li Özkan, "AKP, belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımını yasakladı! Korona virüsün tedavisi bulunur bunların hastalığının tedavisi yok! İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yapılan bu zulmü herkes görsün!" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.04.2020 13:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol