Erdoğan'dan Başkanlık Sistemi İtirafı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılı açılış töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık sistemiyle ilgili, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi değişikliğinin ideal seviyeye gelmesi vakit alacaktır” ifadelerini kullandı

01 Ekim 2020 Perşembe 15:18
Erdoğan'dan Başkanlık Sistemi İtirafı!

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

TBMM’nin yeni yasama yılının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum.

Tarihimize ne kadar iyi bilirsek geleceğimize sahip çıkabiliriz. Ülkemizin terörle mücadelesinde, haklarını koruma konusunda net tavır gösteren Meclisimize şükranlarımı sunuyorum.

Koronavirüs salgının yayılma günlerine denk gelmesi nedeniyle bu yıl dönümünü arzu ettiğimiz gibi kutlayamadık. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünü inşallah şanına layık kutlamalarla karşılayacağız

Bizim Meclisimiz herhangi bir Meclis değildir. Milli iradenin tecelligâhı olmuş yerdir. Burası ülkemizin istiklal harbini yönetmiş bir Meclis’tir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ İTİRAFI
Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi değişikliğinin ideal seviyeye gelmesi vakit alacaktır. Özellikle 15 Temmuz gecesi bu meclisin kararlı duruşu Dünya tarihine geçmiştir. Milletimizin yaşadığı her sıkıntının ardından milli iradenin tecelligahı meclisimiz üstlendiği sorumluluğu yerine getirmeyi bilmiştir. Bu çatı altında yapılan reformlar, alınan kararlar hayranlık verici bir başarı hikayesidir.Önümüzdeki yıllarda Meclisimiz çok daha başarılı bir tarih yazacaktır. Eski alışkanlıklarla yeni bir sistemi sürdürmenin zorluklarını her alanda yaşıyoruz. Yeni reformlarla aksaklıkları gideriyor, çıtayı yukarıya taşıyoruz. Türkiye bu konuda dünyaya örnek olacaktır.

Yeni dönemde Meclis çalışmalarına katkı verecek her partiden milletvekillerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Gelişmiş denen ülkelerin gerçek bir kriz durumunda kendi vatandaşlarına dahi hayırlarının dokunmadığı görülmüştür.

Dünya beşten büyüktür tespiti bu gerçeğin ifadesidir. Biz her şeye rağmen mevcut kurumların yeniden yapılanmasıyla bu ihtiyacın karşılanabileceğini düşünüyoruz. Dünyanın doğusu ve batısıyla, her köşesinin güvenliğe ihtiyacı vardır.

Küresel yönetim kurmamız şarttır. Türkiye olarak insanlığı tehditten kurtaracak çözümleri gündeme getirme ve neticeye ulaştırmaya çalışıyoruz.

Ülke olarak küresel krizlerin en çok yaşandığı coğrafyanın tam merkezinde yer alıyoruz. Balkanlar’daki katliamların izleri hâlâ tazedir. Karadeniz’de Kırım’ın işgali ile başlayan kriz alanıdır.

AZERBAYCAN VE DOĞU AKDENİZ MESAJI
Azerbaycanlı kardeşlerimizin vatanlarını koruma mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.

İşgalcilere sessiz kalıp, onların yanında yer alanların sözünün bizim nezdimizde kıymeti yoktur.

Azerbaycanlı kardeşlerimize tüm imkânlarımızla destek vermeye devam edeceğiz. Bu alçak oyun inşallah bozuluyor. Dağlık Karabağ’daki kalıcı barışın yolu Ermeni işgalcilerin geri çekilmelerinden geçiyor. Ermenistan yönetimini ısrarla Türkiye’ye iftira atmaları kurtarmayacak. Rabbim Azerbaycanlı kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.

Kriz haritasını biraz daha güneye inerek baktığımızda Körfez bölgesi geliyor. Körfez bölgesi kaynamaya devam ediyor. Kuveyt Emiri El Sabah’a Allah’tan rahmet diliyorum.

Irak’ta Körfez Savaşı’ndan beri süren istikrarsızlıklar en çok ülkemize zarar vermiştir.

Suriye’deki zulüm ve savaştan çıkan 4 milyon insanı şehirlerimizi biz ağırlıyoruz. “Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?” diyorsa ya ülkeyi ve tarihini bilmiyordur ya da kafasında hesaplar yapıyordur. Sınırlarımızı terör örgütlerine teslim etmedik, etmeyeceğiz. Son teröristi imha edene kadar harekâtlarımızı sürdüreceğiz.

Akdeniz’de çatışma peşinde asla değiliz. Tek talebimiz haklarımıza saygı gösterilmesi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.10.2020 15:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol