Erdoğan'a Man Adası Şoku!

İstinaf Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Man Adası' açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tazminat ödemesine yönelik kararı bozdu.

08 Kasım 2019 Cuma 16:04

İstinaf Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Man Adası” açıklamaları nedeniyle AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tazminat ödemesine yönelik kararı bozdu.

CHP'li Bülent Tezcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Man Adası belgeleri için “Verdiğimiz dekontların gerçek olduğu savcılık kararıyla tespit edildi. Şimdi soruyorum Erdoğan’a, hani sahteydi” demiş ancak buna rağmen Kılıçdaroğlu'na tazminat cezası verilmişti.

Man Adası, İrlanda Denizi’nde, İrlanda ile İngiltere arasında bulunan küçük bir ada. Birleşik Krallık'a bağlı adanın resmi yönetimi, devlet başkanı olan kraliçenin vekili konumundaki bir valiye bağlı; fakat son zamanlarda bu merci, adanın yürütme organı olmaktan çıkmış ve daha çok devlet başkanı rolünü almıştır. 

Ayrıca "offshore cenneti" olarak anılan ve şirketlerin uğrağı olan bir ada.

Man Adası Avrupa Birliği üyesi değildir ancak AB ile yapılan antlaşmalar uyarınca sınırlı şekilde mal dolaşımına izin verilmektedir. Man Adası bayrağı ve devlet arması bir üçgen şekilini alan üç bacak göstermektedir. Bayrağın "gamalı haç"la olan benzerliği dikkat çekerken, bayrağa ilişkin net bilgiler yer almıyor. Öte yandan bayrakta yer alan "üç bacağın" temsil ettiği noktanın "kaçmak" anlamında olduğu da sosyal medya kullanıcıları tarafından ortaya atılan iddialar arasında. Man Adası kuyruksuz kedisi ile meşhurdur. Man Adası'nın kullandığı para birimi ise ingiliz sterlini ve manx poundu.

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu'nun bahse konu açıklaması şu şekilde:

"İspat edelim. 1 Ağustos 2011 Man Adası Devleti'nde bir şirket kurulur. Küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur. O şirketin kuruluş belgesi bizde. Bu şirket 2 Ağustos itibarıyla birer yönetim kurulu toplantısı yapar. Sıtkı Ayan'dan oluşur. 1 sterlinlik bir şirket. 15 Kasım 2011'de bu şirketi Kasım Öztaş'a devreder. Sıtkı Ayan kimdir tanıyor musun? Kasım Öztaş'ı tanıyor musun? Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Bu şirkete para gitti. 15-12-2012 tarihinde Ziya İlgen, enişte 2.5 milyon dolar şirkete para gönderiyor. 15-12-2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, 2.5 milyon dolar para gönderiyor.

26-12-2011 Ziya İlgen 1.250 bin dolar. Mustafa Erdoğan, 1.250 bin dolar para gönderiyor. 27-12-2011 Osman Ketenci, dünür, 1.250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan 1.250 bin. Eski Özel kalem müdürü bu. Ahmet Burak Erdoğan, 1.450 bin dolar. Ahmet Burak Erdoğan, 2.300 bin dolar. Diyecekler ki bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek? Yurt dışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsi swift mesajları elimizde."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.11.2019 16:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol