ERDOĞAN YİNE SERT ÇIKTI...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan IKBY'den dün yapılan bağımsızlık referandumunun sonucuna ilişkin "Senin bağımsızlığını kim kabul edecek? Dünya İsrail'den ibaret değil ki. Bunlar sadece biz yaptık oldu demek istiyorlar. Olmayacak. Yaptırımlarımızı uygulamaya başlayınca ortada kalacaksın" ifadelerini kullandı.

26 Eylül 2017 Salı 12:49

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde dün yapılan referanduma ilişkin sert ifadeler kullanan Erdoğan, "Neymiş yüzde 90-92 ile onaylanmış. Yahu bunun bir kıymeti harbiyesi var mı? Senin bağımsızlığını kim kabul edecek? Dünya İsrail'den ibaret değil ki. Bunlar sadece biz yaptık oldu demek istiyorlar. Olmayacak. Yaptırımlarımızı uygulamaya başlayınca ortada kalacaksın" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

Üniversitelerimizden tek bir talebimiz var. Bilim üretmeye daha fazla katkı sunmalarını istiyorum.

Şimdi burada YÖK'e iki yeni hedef koymak istiyorum.

Bunlardan ilki öğretmen yetiştiren programlarının geliştirilmesidir.

Bunun yanında müfredattan ders kitaplarına, ilk öğretimden, orta ve yüksek eğitime kadar sınav sistemlerinin düzenlenmesi. Öğretmen kalitemizin geliştirilmesi için çalışmalara ihtiyacımız var.

Hep ifade ettiğim gibi 15 yılda çok büyük reformlara imza attık. Bu bir özeleştiridir aynı zamanda. İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim öğretimdir ve kültürdür. Eğitim-öğretim nesillerin mimarlığıdır, eğitim-öğretim kurumları da nesillerin tasarlandığı ve inşa edildiği yerlerdir. Böylesine önemli bir konuda en küçük bir ihmale aksaklığa, yanlışlığa tahammülümüz olamaz. Mesela son günlerde şahsıma ders kitaplarının içerikleri konusunda giderek daha fazla şikayet gelmeye başladı. Tabi ben bu şikayetleri ilgili arkadaşlarımla, başta hükümetimizin yetkilileri olmak üzere zaman zaman YÖK Başkanımla bunları paylaşıyorum.

Çocuklarımızı TEOG gibi sınavların eziyetinden kurtarmalıyız.

En iyi okul evladımızın evine en yakın okuldur. Bu benim şu an ortaya attığım iddiadır.

Üniversitelerimizde geçmiş dönemlere kıyasla terör eylemleri ciddi manada azaldı.

Öğretmenlere kurada Güneydoğu, Doğu, Doğu Karadeniz'den bir il çıktı. Gitmezlik yok.

Sınavda Milli Eğitim Müfredatı'nın dışından sorular çıkıyor. Böyle şey olur mu?

Kültür konusundaki kuraklığımızın emarelerini medyadan akademiye, edebiyattan plastik sanatlara kadar her alanda görüyoruz.

Doğu-Batı Almanya ayrışmasında 600 bin memur görevden alınmıştı. Kimse onları gündeme getirmiyor.

IKBY REFERANDUM SONUCU

Bir süredir yeni bir krizle daha karşı karşıyayız. IKBY bağımsızlığını ilan etti. Neymiş yüzde 90-92 ile onaylanmış. Yahu bunun bir kıymeti harbiyesi var mı? Senin bağımsızlığını kim kabul edecek? Dünya İsrail'den ibaret değil ki. Bunlar sadece biz yaptık oldu demek istiyorlar. Olmayacak. Yaptırımlarımızı uygulamaya başlayınca ortada kalacaksın. Başbakanlığım döneminde memurlarının maaşını ödesin diye 1.5 milyar dolar kredi verdik. Açıkçası biz Barzani'nin son ana kadar böyle bir yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk. Yanılmışız. Bu ülkemize de ihanettir. Bugün sizi kışkırtanlar yarın çekip gidecek ama bizler binlerce yıl beraber yaşayacağız. Bugünün hırsı için yarını heba etmeyin. İsrail bayraklarının orada dalgalanması sizi kurtarmaz. Kürt, Türkmen, Arap kardeşlerimiz için huzur istiyoruz.  Ekonomik yaptırımlardan askeri seçeneklere kadar her şey şu an masada.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol